Esports 12/01/2011

Oliver Martínez: "Tothom té assumit que Messi és diferent"

Diferents "No passarà el mateix perquè Ronaldinho és una persona extravertida i Messi, en canvi, és introvertit i li costa menys contenir els impulsos"

Albert Solé
2 min
Oliver Martínez va treballar al cos tècnic del Sant Andreu.

Com creus que ha de gestionar Guardiola ara el vestidor després de tot l'enrenou de la Pilota d'Or?

De la mateixa manera, ja que la clau de l'èxit de la motivació de Guardiola està en el compromís amb els valors del club i en els beneficis de l'equip en conjunt. Els reforços, o "recompenses externes individuals", l'únic que poden generar és que s'incrementin les diferències individuals dins el grup.

Hi pot haver enveges entre ells?

No perquè tots tenen assumit que si Messi està en una escala salarial per sobre de la plantilla és perquè és un jugador diferent a la resta.

Fins ara Guardiola ha demostrat que sap portar bé el grup, però amb decisions com la de deixar que Messi tingui més vacances es pot començar a trencar l'harmonia?

Guardiola sap que Messi ha de tenir una estima especial perquè cada cop que li ha donat un tracte preferent, Messi ha respost. I perquè Messi respongui el tècnic ha de donar-li alguna cosa especial que no doni a la resta, com per exemple els minuts sobre el camp. Messi juga sempre que ell vol i els 90 minuts.

L'equip de Rijkaard va morir d'èxit perquè Ronaldinho va perdre el cap amb tants premis individuals. A Messi li pot passar el mateix? Què pot fer Guardiola per evitar-ho?

A Messi el preserva i protegeix el seu entorn familiar. Com que fins ara ha funcionat, Guardiola el que ha de fer és, ni més ni menys, no tocar el seu entorn, que ha demostrat que sap mantenir-li els peus a terra. A més, estem parlant d'una persona extravertida com Ronaldinho en oposició a una d'introvertida com Messi, a qui li costa menys contenir els impulsos.

I el cas Milito l'està gestionant bé?

La millor gestió amb un veterà és parlar-li sempre sincerament amb els pros i els contres del seu rol. Si ets sincer i deixes les coses clares, el veterà no prendrà mai una decisió des de la rancúnia.

stats