Esports 12/03/2013

Totes les generacions blaugranes tenen la seva remuntada, menys aquesta

Hi ha hagut remuntades en les generacions de Cruyff, Venables, el Dream Team i Rivaldo

2 min
Totes les generacions blaugranes tenen la seva remuntada, menys aquesta

Generació Cruyff

En l'últim any de Cruyff com a jugador del Barça, els blaugranes van superar l'Ipswich Town. Els anglesos havien guanyat a casa 3-0 però a Barcelona Cruyff va convertir-se en el revulsiu. L'holandès va marcar els dos primers gols i el tercer el va marcar Rexach, de penal (3-0). Els blaugranes es van classificar als penals. Ja sense Cruyff, als vuitens de la Recopa del 78, el Barça va remuntar contra l'Anderlecht: després de perdre 3-0 a l'anada, a casa van aconseguir un 3-0 i també van guanyar als penals.

Generació Venables

Una de les remuntades més sonades de la història blaugrana a Europa va ser la del 16 d'abril del 86. El Barça, entrenat per Terry Venables, arribava a la tornada de les semifinals de la Copa d'Europa arrossegant un 3-0 de l'anada. El nom que sobresurt per sobre dels altres és el de Pichi Alonso, autor d'un hat trick que va servir per igualar l'eliminatòria. La tanda de penals, novament, es va aliar amb els jugadors blaugranes (5-4), que van aconseguir classificar-se per a la final de Sevilla.

Generació Dream Team

La temporada 93-94, quan la Lliga de Campions tot just acabava de començar, el Barça va haver de remuntar davant del Dinamo de Kíev. Els ucraïnesos van superar els de Cruyff 3-1 a casa però al Camp Nou tot va canviar. El Dream Team, que va fer un gran partit -per alguns, el millor d'aquell equip- i va gaudir d'una infinitat d'ocasions, va guanyar 4-1 (dos gols de Bakero, un de Laudrup i un altre de Koeman). Els de Cruyff van seguir passant rondes fins a la final, que van perdre 4-0 contra el Milan.

Generació Rivaldo

Als quarts de final de la Lliga de Campions contra el Chelsea, el Barça de Louis van Gaal va perdre l'anada a Stamford Brigde 3-1. A la tornada, el conjunt blaugrana, encapçalat per Rivaldo, va igualar al Camp Nou l'eliminatòria amb gols del mateix Rivaldo, de Figo i de Dani. El partit va anar a la pròrroga i el conjunt català va arrodonir la festa a l'estadi amb un gol més de Rivaldo, que es va convertir en l'estrella del partit, i un altre de Kluivert (5-1) per passar a les semifinals de la Lliga de Campions.

stats