Publicitat
Publicitat

FUTBOL - PRIMERA DIVISÓ

Tornar a parlar de futbol en un ambient enrarit pel Procés

L’Espanyol confia sumar contra el Llevant el tercer triomf seguit a casa

La treva política en el Procés català permet tornar a parlar de futbol. Superades, no sense poca tensió, dues setmanes convulses que han coincidit amb una aturada per seleccions, el futbol vol tornar a ser protagonista aquest cap de setmana. Ho intentarà de nou aquest divendres (21 h, BeIN LaLiga) a Cornellà-El Prat, on l’Espanyol vol deixar de banda els comunicats institucionals extraesportius per tornar a parlar de temes esportius. Del pròxim rival, el Llevant. Un partit que, tot i que algunes informacions apuntaven que podia arribar a suspendre’s per motius polítics, finalment es disputarà amb total normalitat. Deu dies després de demanar pau social, reflexió, seny i diàleg, l’Espanyol vol que tots els seus pensin únicament en la causa blanc-i-blava.

Quique Sánchez Flores va avalar i elogiar la postura i els comunicats del club assegurant que representen el grup que dirigeix i que han ajudat a evitar que “s’estengui la tensió”. El tècnic, però, tenia ganes de tornar a dirigir l’atenció sobre la pilota, especialment després de la desfeta, ja llunyana, al Santiago Bernabéu. “Des d’aleshores teníem moltes ganes de jugar aquest partit. No ens ha agradat l’aturada, però hem fet una setmana extraordinària”, va apuntar el preparador madrileny.

Passar pàgina dels últims esdeveniments, però, no vol dir oblidar-los. L’entitat ve de viure uns dies atípics. Si arran del 20-S l’Espanyol va veure com una sèrie de socis es manifestaven a les xarxes socials a favor i en contra del seu posicionament “al marge dels avatars políticosocials”, després de l’1-O va aconseguir calmar els ànims i generar una gran unanimitat condemnant qualsevol forma de violència i reiterant la seva “obligada neutralitat política”. Una crida a la “concòrdia i al diàleg” que ha servit per rebaixar la tensió en part dels seus aficionats, dividits ideològicament pel Procés.

Pendents dels grups d’animació

L’aposta conciliadora del club ha aconseguit rebaixar la tensió i que els grups d’animació no tinguin previst prendre “cap mesura extraordinària” com a resposta a la situació política. “L’entitat ha respost com volia una gran majoria, sense posicionar-se, així que ara els grups faran el mateix”, va assegurar a l’ARA un membre d’un dels grups. La Juvenil va aplaudir l’últim comunicat del club i va celebrar la petició de “convivència, respecte, responsabilitat, pau social i diàleg”. Des de la Curva, ubicada a la Grada Canito, confirmen que el grup “animarà l’Espanyol i seguirà els colors blanc-i-blaus”. En l’últim partit a casa, el passat 24 de setembre contra el Deportivo, tots dos grups d’animació van desplegar diferents pancartes amb el mateix lema: “Només RCDE”.

Així, contra el Llevant, s’espera unanimitat i serenitat a la grada, un context de calma que ha permès no haver de modificar el dispositiu de seguretat habitual acordat amb els Mossos. També s’espera una unitat que va quedar palesa amb la xifra de socis amb què el club va tancar la campanya d’abonaments: 27.308, 95 més que l’any passat. Els horaris no ajuden que en siguin més, com va lamentar el mateix Quique: “Jugar divendres i dilluns no ajuda, cal repartir millor les situacions; creiem que repetim massa partits en aquests dos dies. No volem ser els convidats de les nòvies de Barça i Madrid i que només contra ells ens posin en bons horaris”.

Quique recupera Navarro

En el pla esportiu, aquests dies el tècnic Quique Sánchez Flores ha pogut treballar amb tranquil·litat i amb gairebé tots els efectius. Les seleccions només li han pres un jugador, Aarón, convocat amb la sub-21, i ha vist com la infermeria va buidant-se a poc a poc. El tècnic encara no pot comptar amb Víctor Sánchez, però recupera Javi López i Marc Navarro un cop superats els diferents problemes físics. Tots dos, però, seran dubte fins a última hora, un fet que posiciona Sergio Sánchez com a gran candidat a ser el lateral dret. “Tots els laterals drets són diferents, i depenent del pla de partit pot jugar un o altre”, va comentar el tècnic. Amb Óscar Duarte a punt de tornar a jugar, sembla qüestió de dies que la competència sigui plena en les diferents posicions. Aparcada la discussió política, l’Espanyol pot tornar a parlar de futbol.

Històries de superació esportiva