14/02/2012

Toca prioritzar

2 min
Lekic, l'autor de dos dels tres gols de l'Osasuna dissabte, celebra el seu gol davant el posat trist de Mascherano i Thiago al Reyno de Navarra.

La Lliga de Campions és una competició que pots perdre perquè un jugador del teu equip rellisca just abans de xutar un penal decisiu en la final o que pots aspirar a guanyar perquè en el temps afegit d'unes semifinals que podries haver perdut tranquil·lament, quan tot semblava dat i beneït, un dels teus migcampistes amb menys capacitat de fer gol clava la pilota en un dels escaires de la porteria rival. En conseqüència, és molt perillós basar bona part d'una temporada en aquest torneig tan poc controlable, per dir-ho d'alguna manera.

Al Barça, però, no li queda més remei que fer-ho. Dels dos títols grans que es disputen cada temporada ara mateix el menys difícil de guanyar sembla clarament la Champions. Però compte, perquè això no vol dir que l'equip hagi de llençar la Lliga. Primer perquè el Barça no té dret a llençar ni el Gamper i, per tant, ha de ser capaç de guanyar tants partits com sigui possible faci el que faci el Madrid. I segon, perquè la millor manera d'estar preparat per als partits de la Champions és mantenir el nivell competitiu a la Lliga. De fet, el Barça sempre que ha guanyat la Copa d'Europa també ha guanyat la Lliga, és a dir, que la victòria a la màxima competició europea sempre ha estat en temporades en què l'equip ha excel·lit amb regularitat. El Barça fins ara no ha estat capaç de guanyar una Champions fent una Lliga mediocre o dolenta. A partir d'ara Guardiola i els seus futbolistes s'enfronten a un repte colossal: s'ho juguen tot a una carta, Europa, però no poden abaixar els braços a la Lliga. Per orgull, per si de cas es produeix un miracle i el Madrid s'estimba, però sobretot perquè desconnectar-se de la Lliga significaria segurament estar més a prop de l'eliminació a la Champions. Posar tots els ous al mateix cistell ha estat sempre perillosíssim, però de vegades no hi ha més remei que fer-ho.

Una temporada memorable

Per primera vegada en molt de temps el Barça haurà de prioritzar una competició gran per sobre de l'altra però no ha de cometre l'error de confondre un canvi de prioritats amb l'abandonament definitiu de la lliga espanyola. Els deu punts de diferència amb el Madrid couen molt però no oblidem que el Barça que aquesta nit torna a jugar un partit de Champions ja ha guanyat tres campionats i és a la final d'un quart. Si és capaç de tornar a aixecar l'orelluda estaríem parlant d'una temporada memorable. El camí per ser a Munic el 19 de maig passa, per descomptat, per Leverkusen, però també pels partits contra el València, l'Atlètic de Madrid o l'Sporting de Gijón.

stats