EUROPEU SUB-21
Esports 21/06/2013

Thiago, millor jugador de l'Europeu sub-21

L'equip tècnic de la UEFA tria el blaugrana com l'home més destacat del torneig

Efe
1 min

MadridThiago Alcántara ha estat declarat el millor jugador de l'Europeu sub-21 per l'equip tècnic de la UEFA. A més, també s'ha triat la plantilla ideal del torneig composta per 23 jugadors.

En aquest equip ideal, a més de Thiago, també apareixen els blaugranes Bartra i Montoya. A banda dels tres futbolistes del Barça, aquesta plantilla la conformen vuit jugadors més de la selecció espanyola: David de Gea, Isco, Rodrigo, Morata, Illarramendi, Koke, Iñigo Martínez i Alberto Moreno.

Itàlia, subcampiona de l'Europeu sub-21, aporta quatre futbolistes a l'equip: el porter Francesco Bardi, el capità Caldirola, el migcampista del PSG Verratti i el davanter Borini.

Els holandesos Martins, Indi, Adam Maher, Luuk de Jong i Wijnaldum; els noruecs Nyland i Strandberg, el rus Dzagoev i l'alemany Lewis Holtby, completen la plantilla.

L'equip tècnic de la UEFA assenyala per justificar la seva elecció que "com a capità dels campions Thiago ha desenvolupat les seves qualitats de líder dins i fora del camp i al llarg del campionat ha estat una figura clau en l'actuació del seu equip".

Aquest grup destaca del blaugrana el seu "excepcional control de pilota fins i tot en les situacions més complicades, capacitat per dominar el temps de joc, la intel·ligència per robar la pilota gràcies a la seva anticipació i la seva habilitat per combinar la passada curta amb la llarga".

"Els seus tres gols en la final representen un èxit històric individual i premia la seva contribució a l'èxit del seu equip", apunta el comunicat de l'equip tècnic a Israel, integrat per Jean-François Domergue (FRA), Peter Rudbaek (DIN), Dany Ryser (SUI), Dusan Savic (SER), Ioan Lupescu (RUM) i Mordechai Shpigler (ISR).

stats