30/12/2010

Thiago o Cesc, la qüestió del 2011

2 min
Guardiola, Zubizarreta

BarcelonaAmb Sandro Rosell apostant que Guardiola anunciarà aviat la seva renovació per a la temporada que ve, és hora que Andoni Zubizarreta, amb el vist-i-plau del mateix Pep, vagi perfilant la plantilla per al curs 2011-12. D'entrada, l'arribada d'Ibrahim Afellay omple tres mancances que tenia l'equip: la presència d'un altre extrem de garanties, un altre jugador que aposti per l'un contra un (per al dia que les parets i les triangulacions no surten) i un recanvi per a Andrés Iniesta, que, d'aquesta manera, podrà dosificar-se una mica més.

L'altre interior, el dret, continuarà sent per a un Xavi Hernández que, per més que José Mourinho el voldria jubilar d'aquí a dos anys, sembla que té corda per estona. Per això, el gran dubte de la temporada que ve és si cal fer un esforç per fitxar un campió del món com Cesc o donar l'oportunitat a un nou fenomen del planter com Thiago Alcántara. I, més encara, sabent que cap dels dos tindria la titularitat garantida. El dubte és, doncs, apostar pel capità de l'Arsenal (i un culer com el que més), que significa pagar molts milions d'euros per un jugador que ja teníem en el seu moment aquí, o bé donar l'oportunitat a un jugador amb molta tècnica en el regat, genial en la passada definitiva, però una mica cap verd i defensivament, encara, lluny del que li exigiria Pep Guardiola. Thiago Alcantara és, a la seva edat, un De la Peña que et pot revolucionar un partit i que, per una badada, te'n pot esguerrar un altre. Ara bé, el seu pare, Mazinho, té clar que el seu fill a la Premier seria el líder del mig del camp de qualsevol equip. I no s'equivoca. Per més que el Barça s'afanyi ara a fer-li la renovació de contracte automàtica, si al Camp Nou se li tapen les oportunitats, haurem de deixar escapar un jugador dels que van aixecar l'afició del seient tres vegades a cada partit.

El cas de Cesc

Pel que fa a Cesc Fàbregas, el tècnic francès de l'Arsenal, Arsène Wenger, té assumit que algun any serà inevitable que el noi d'Arenys de Mar torni al Barça. El jugador es mor de ganes de venir (tot i que l'estiu passat, a última hora, li va faltar valor per disgustar els seguidors gunners ), Guardiola el vol al seu equip, Gerard Piqué i Lionel Messi (companys de quan eren petits en les categories inferiors) es deleixen perquè torni, és dels pocs cracs mundials que engresquen l'afició i, per tant, el president Rosell sap que pot ser el fitxatge il·lusionant per a l'estiu que ve.

Tot quadra i per això estic convençut que, al final, s'acabarà triant boig conegut quan fins ara ens ha anat bé apostar pels savis que encara no coneixem.

stats