10/05/2012

Test de credibilitat culer

2 min

Les caixes de Mudanzas Trallero encara no han arribat al despatx de Guardiola, encara ens queda la final més important de la temporada per disputar, i no paren d'arribar-nos rumors que desorienten el barcelonisme. Durant quatre anys el vestidor ha estat un búnquer, sagrat, del qual s'han filtrat poquíssims secrets. Ara, en canvi, des que Guardiola va anunciar que plegava i vam saber que Vilanova seria el nou entrenador, tot d'una tothom te n'explica alguna de grossa.

Messi no li passa mai la pilota a Tello. Algunes vaques sagrades ja no podien més de Guardiola. A Estiarte no li ha agradat que Tito sigui el nou entrenador perquè havien quedat que tots farien un any sabàtic. A la majoria de jugadors tampoc no els fa gaire el pes aquest nomenament. Messi no va entrenar-se l'endemà de perdre contra el Madrid per exigir que Piqué i Cesc fossin titulars contra el Chelsea. Piqué i Pep no es parlen des de Leverkusen. En realitat, l'entrenador serà Marcelo Bielsa però estan esperant la final de Copa per anunciar-ho. Guardiola, en el seu comiat, va estar fred amb Tito i ni el va anomenar perquè se sent traït com Cruyff amb Rexach. A Rosell, en el fons, ja li està bé que marxi Pep. Valdés s'ha carregat Unzué, com l'any passat ja va fer amb Carles Busquets.

Si t'has cregut les 10 afirmacions: ets un mal barcelonista o, més ben dit, un culer dels d'abans, pessimista, tòxic, predisposat al mullader. No has entès res. ¿No saps que, després de quatre anys de magisteri guardiolístic, tot és una bassa d'oli? ¿No saps que jugadors i tècnics s'estimen com bons germans i sempre pensen primer en el club, després en el club i després en el Barça? Tens un estiu d'Eurocopa i Jocs Olímpics per intentar reorientar la teva actitud negativa.

Barcelonista ben informat

Si t'has cregut 2 afirmacions: ets un barcelonista ben informat. Saps destriar el gra de la palla. Saps blindar-te dels rumors, interessats, posats en circulació pels avantatgistes o per una caverna que només pretén afeblir-nos en el moment que hem de jugar la final d'una Copa que, tot just fa un any, era la competició més important d'Espanya. Això sí, ara tens un problema. No saps quines són les dues afirmacions que tenen versemblança i passaràs un estiu neguitejat intentant saber què és veritat i què és pura imaginació perversa.

Si no te n'has cregut cap: ets una persona feliç. Potser massa i tot. Has descobert que, tant per al Barça com per a la vida, anar amb el lliri a la mà és la manera més còmoda de tirar endavant. Està bé que t'interessin els 90 minuts de joc, però els resultats són, sovint, conseqüència de la convivència del vestidor.

stats