VICTÒRIA AL PALAU
Esports 24/12/2010

Tercers, però amb els galons intactes

Després del sorteig del 4 de gener, Maccabi, Olympiacos o Panathinaikòs estaran al mateix grup d'un Regal Barça que passa al Top-16 com a tercer. Arribar a la Final Four de Barcelona no serà fàcil.

àlex Gozalbo
2 min
Juan Carlos Navarro persegueix Pietro Aradori en el partit d'ahir.

BarcelonaPep Guardiola va passar anit pel Palau Blaugrana, on el Regal Barça va superar el Montepaschi Siena. Si, a més dels èxits esportius i de comptar amb un entrenador de la casa a la banqueta, en alguna cosa s'assemblava fins ara l'equip de futbol amb el de bàsquet, era en el menyspreu cap al calendari. Els dos conjunts oferien sempre el seu màxim potencial, independentment de la mida del rival o de la importància del partit. Jugada a jugada, l'esforç era el més gran possible.

Ahir, en canvi, no va ser així. Almenys durant la primera meitat. Excuses no en falten. Des de les lesions de Basile i Mickeal fins a la febre de darrera hora d'Ingles, passant per la poca utilitat d'esforçar-se en un partit amb cap recompensa visible (el Fenerbahçe va guanyar el Cholet i va evitar que el conjunt català pogués ser segon), més encara quan calia estalviar forces de cara a la imminent visita del Reial Madrid al Palau Blaugrana. Però el cert és que en els primers 20 minuts res va tenir la intensitat necessària al Regal Barça. El Montepaschi Siena és un equip trampa, d'aquells que enganyen l'aficionat. No té reclams de primer nivell, però defensa com gairebé ningú a Europa. Gràcies a això aconsegueix recuperar no poques pilotes, ja sigui després del rebot defensiu o de les pèrdues del rival. És així com aconsegueix la majoria dels seus punts i és això el que volia evitar Xavi Pascual. Ni cas. El seus jugadors van perdre totes les pilotes del món a la primera meitat, en què també van errar més tirs que de costum.

En el bàsquet, com en la música, el ritme ho és tot i ahir el va decidir el Montepaschi Siena. L'equip italià, que administra com pocs els espais en atac, desplaçant els pivots dels seus lloc habituals per ocupar-los després amb jugadors exteriors, va anar sempre a la velocitat que li convenia. El Regal Barça no va poder córrer i, quan ho va fer, va perdre massa precisió. La manca de tensió va afavorir l'equip visitant, que no es jugava res al Palau Blaugrana, ja que tenia el primer lloc de grup garantit. De vegades, l'esport és així d'il·lògic i capritxós. Un mulla el pinzell en un pot de pintura blanca i el color que apareix és el negre, just el contrari del que espera.

Els 15 minuts de descans van servir per redecorar l'escenari. Un parcial de 10-0 de sortida va situar el Regal Barça, que en la primera meitat havia arribat a perdre per vuit punts de diferència al marcador. El conjunt blaugrana va igualar l'activitat física del rival, el primer requisit per aconseguir la victòria de prestigi, el cop sobre la taula, que demanava Xavi Pascual.

Amb el marcador igualat, el Regal Barça es va sentir més còmode per realitzar el seu joc habitual i, tot i que les errades van continuar, va arribar a la recta final amb opcions de victòria, que és del que es tracta. Ricky Rubio es va poder treure el mal sabor de Vílnius i va anotar la cistella definitiva a sis segons del final, una safata que va permetre al seu equip guanyar el partit i recuperar galons a Europa, on, fins que es demostri el contrari, continua sent el campió.

stats