Esports 11/01/2013

Teràpia per recuperar Villa i Alexis per al futur

Albert Solé
GOLS BALSÀMICS
 Villa i Alexis, amb dos gols cadascun, van ser els protagonistes d'un partit en què també va marcar Thiago.

BARCELONAEls dos pròxims partits del Barça seran contra el Màlaga. Diumenge en Lliga a la Rosaleda i dimecres que ve al Camp Nou als quarts de final de la Copa. Amb una eliminatòria de vuitens ja resolta abans de festes a Còrdova (0-2), els suplents blaugranes van demostrar ahir la seva superioritat contra un equip de Segona amb una primera meitat esplèndida, jugada amb la màxima intensitat, tot i que el rival, el marcador i les grades buides no hi convidaven. I és en aquest tipus de partits que els jugadors amb menys minuts han d'aprofitar les oportunitats, i ahir dos dels més necessitats, Villa i Alexis, ho van fer. L'asturià va superar el seu neguit pel fet de no ser titular amb dos golassos i una bona mentalitat des del primer minut, mentre que el xilè, que va fallar ocasions clares, va relliscar sovint i se'l va veure angoixat en excés, es va treure un gran pes de sobre amb el quart del partit, de cap.

Una de les coses que fan més gran aquest Barça com el millor equip del món, i potser de la història, és la manera d'afrontar un partit de poc nivell amb la mateixa intensitat i mentalitat amb què ho farien contra un rival de primera fila. La primera meitat del Barça d'ahir es va jugar amb el mateix ritme que contra l'Espanyol fa quatre dies, i amb la majoria de jugadors suplents habituals. En els deu primers minuts els blaugranes van fer un rondo gegant al primer toc, a l'abast de molt pocs. Era com un exercici dels entrenaments, sense porteries, en què es tracta de mantenir la possessió sense marcar gols. Els gols, però, no van tardar a arribar.

La llauna la va obrir Thiago, que va marcar amb facilitat després d'una bona assistència de Song als 17 minuts, però aviat va aparèixer la figura de David Villa. L'asturià va tornar a rebre l'estima del Camp Nou després de marcar dos grans gols, en especial el primer. Villa es va posar la disfressa d'Iniesta i va fer una croqueta exquisida sobre la línia de fons i, sense angle, va superar Saizar amb un toc subtil al primer pal. Quatre minuts després va fer el tercer amb un xut ras i potent, i el públic li va reconèixer la feina amb una ovació. De fet, Villa no només va rebre les magarrufes de l'afició, sinó també dels seus companys, que van abraçar-lo amb força en cada celebració, conscients que ho necessita.

I mentre això passava, Alexis Sánchez fallava una ocasió darrere una altra, i els dimonis se l'enduien per dins. La seva cara no podia amagar la desesperació. Per aquest motiu, quan al principi de la segona part el xilè va aconseguir marcar de cap en un córner, la seva celebració va demostrar l'alliberament que sentia. Els companys també se li van tirar a sobre per celebrar-ho intensament amb ell. El Camp Nou, però, no va respondre de la mateixa manera amb el xilè que amb Villa. Amb el 4-0 el partit es va acabar i, igual que contra l'Espanyol, el Barça no va voler fer més sang d'un rival ferit. Tot i així, la inèrcia va provocar alguna ocasió més, i així va arribar el cinquè, obra d'Alexis un altre cop, que va arribar després d'una altra ocasió fallada clamorosament per ell mateix.

15 minuts amb 10

El Barça va jugar l'últim quart d'hora amb 10 jugadors, però no per cap expulsió, sinó perquè David Villa es va lesionar a la cuixa quan Jordi Roura havia fet ja els tres canvis. De fet, el tercer canvi el tècnic el va haver de fer abans del que pensava, perquè Sergi Roberto es va trencar muscularment al principi de la segona part. Al descans Roura ja havia fet dos canvis per donar descans a Puyol i Cesc. I, per culpa d'això, Leo Messi es va quedar sense jugar ni un minut, un fet inèdit.