OK LLIGA
Esports 09/01/2011

El Tecnol Reus, campió d'hivern

La OK Lliga tanca la primera volta amb el Reus al capdavant de la classificació gràcies a la victòria del Barça a Galícia. També han quedat definits els vuit equips que disputaran la Copa del Rei.

S. Sabaté
2 min
Jordi Bargalló (Liceo) i Alberto Borregan (Barça) es disputen la bola en el partit d'ahir a Riazor.

BARCELONA.La victòria del Barça Sorli Discau a la pista del Coinasa Liceo (2-4) va donar el lideratge de l'OK Lliga al Tecnol Reus, que va guanyar a Tenerife (6-7). Tot i que els reusencs estan empatats a 33 punts amb els gallecs, l'equip català s'endú el mèrit de ser campió d'hivern en acabar la primera volta com a líder a la classificació, una situació que no es donava des de feia gairebé trenta anys.

Reusencs i blaugranes van superar la jornada d'ahir amb molta suor en els seus desplaçaments. Els d'Alejandro Domínguez van haver de remuntar un 4-1 a la segona meitat del partit. L'espectacularitat del matx va situar un empat a 5 al marcador als 20 minuts de la segona part. Quan faltava un minut i mig pel final Gual va marcar el 5-7, donant aire als de Reus, que van haver de patir als darrers instants del joc. Tampoc ho va passar bé el Barça. La seva victòria al pavelló de Riazor el manté al tercer lloc de la taula, reduint ara la diferència amb el líder en set punts. Els de Ferran Pujalte van anar sempre per davant en el marcador i això els va donar confiança sobre el parquet. D'aquesta manera, el cinquet blaugrana va permetre's jugar de manera defensiva i aguantant la possessió. El gol definitiu del Barça el va anotar David Páez quan faltaven sis minuts per acabar.

Aquesta victòria permet respirar al conjunt barceloní, que haurà de treballar de valent en les 12 jornades que encara queden si vol aspirar a revalidar el títol de l'OK LLiga.

Els equips que van a la Copa

La jornada va aclarir els vuit equips que jugaran la Copa. A banda dels tres primers, el Roncato Vic, que es troba a la quarta posició, serà al grup dels caps de sèrie. També hi serà el Sather Blanes, com a equip organitzador. Els de la Selva van caure a la pista del Moritz Vendrell (2-1), un equip que va saber rendibilitzar molt bé els seus dos gols per fer història i classificar-se per a la competició del KO en la temporada que havien aconseguit l'ascens.

Per una altra banda, el Vilanova va empatar davant l'Igualada (3-3) en un pavelló, el de les Casernes, que va alimentar de força el seu equip. Els locals sempre van anar per davant al marcador i els de l'Anoia van aconseguir l'empat al darrer minut.

Finalment, el Noia Freixenet va fer els deures a Alcoi. En un partit molt treballat (3-6) els catalans van obrir el marcador a la primera part, però no va ser fins al darrer quart d'hora que va arribar la golejada (cinc gols en menys de deu minuts) que els garantia l'accés a la Copa.

La 68ena edició de la Copa del Rei es jugarà del 24 al 27 de febrer a la nova ciutat esportiva de Blanes. Fonts del club organitzador asseguren que volen fer d'aquesta competició una gran festa de l'hoquei. Ens uns dies es farà el sorteig del quadre d'emparellaments.

stats