ESPANYOL
Esports 16/10/2011

Tamudo té el repte de marcar més gols que Kubala a Primera Divisió

Natalia Arroyo
2 min

De mica en mica i sense fer gaire soroll, Raúl Tamudo s'ha guanyat un lloc d'honor entre els màxims golejadors de Primera Divisió. L'exdavanter de l'Espanyol va aconseguir contra el Racing de Santander el seu gol número 138, que el situa al nivell de Lazlo Kubala entre els 25 davanters més efectius de la màxima categoria. Si en el partit d'avui contra el seu exequip supera el porter Cristian, Tamudo l'avançarà al rànquing general, entrarà al top 20 i igualarà Bakero, amb 139 gols.

Golejador pràctic i davanter solitari, el de Santa Coloma de Gramanet ja fa setze temporades que es baralla amb les defenses de Primera i busca -i troba- les pessigolles als millors porters. Ha viscut catorze anys com a periquito al primer equip, amb un total de 129 gols; una temporada, l'any passat amb la Reial Societat, amb qui va celebrar-ne set, i una altra, des d'aquest estiu, defensant la samarreta del Rayo Vallecano, amb qui ja ha fet dos gols.

Avui al migdia, Tamudo buscarà seguir el camí que ja han recorregut els dos experiquitos Luis García i Callejón, que van marcar un gol en el seu enfrontament contra l'Espanyol aquesta temporada. L'asturià va fer-ne dos en el 2-1 a Saragossa, mentre que el de Motril va tancar la golejada del Madrid 0-4 a Cornellà fa quinze dies. Els de Pochettino volen deixar de ser víctimes de l'encert golejador dels seus excompanys i esperen ajornar la fita que Tamudo té entre mans.

Tot fa pensar que, si no és aquest diumenge, serà en les pròximes jornades quan el davanter superarà Kubala. I és que Tamudo marca un gol cada poc més de dos partits, i si manté la mitjana de deu que en fa cada any, podria acabar la temporada sent el 18è màxim golejador de Primera, prop dels 147 d'un mite de l'Athletic com Dani Ruiz-Bazán.

stats