RUGBI
Esports 17/08/2013

Sud-àfrica destrossa l'Argentina en el partit d'homenatge a Mandela (73-13)

Els Springboks passen per sobre dels Pumas en l'homenatge al líder africà a Johannesburg

Ferran Vital
1 min

BarcelonaPoques vegades en la història hi ha hagut un esdeveniment esportiu tan important per a un país com ho va ser la celebració de la Copa del Món de rugbi de 1995 a Sud-àfrica. Fa gairebé vint anys, el país més ric del continent africà deixava enrere la vergonya del règim racista de l'apartheid per obrir una nova etapa de reconciliació nacional encapçalada per Nelson Mandela, líder del Congrés Nacional Africà. Aquella Copa del Món va significar l'agermanament de tots els habitants de la República sud-africana sota la samarreta dels 'Springboks', que acabarien proclamant-se campions del món en una històrica final contra Nova Zelanda.

Gairebé vint anys després, el món del rugbi ha tornat una petita part del seu deute al líder més important del darrer terç del segle XX. La selecció sud-africana ha derrotat els Pumas argentins per un contundent 73 a 13 en el partit d'homenatge al gran 'Madiba'.

En l'aspecte estrictament esportiu, el partit ha tingut ben poca història, ja que els Springboks han imposat la seva llei sobre la gespa des del primer minut de joc i han convertit els seus rivals en unes titelles que ballaven on i com volien els sud-africans. Fins a nou assajos han acosneguit els sud-africans al llarg del partit, tot i no ser un equip especialment dinàmic i ofensiu.

Amb aquest resultat –el més gran en la història del Torneig– els sud-africans es converteixen en els primers líders del campionat d'enguany, alhora que desperten totes les alarmes d'uns Pumas excessivament tous en defensa i lents en les agrupacions, molt allunyats del seu nivell òptim de joc.

stats