El Protagonista
Esports 21/01/2013

Stéphane Peterhansel

1 min
Stéphane Peterhansel L'onzè títol d'un rejovenit Monsieur Dakar

La majoria de pilots coincideixen a dir que el Dakar no sempre el guanya el millor, sinó que a vegades el títol se l'emporta qui comet menys errades. Ara bé, quan s'ajunten totes dues coses, el triomf acaba sent incontestable. És el cas de Stéphane Peterhansel, que s'ha adjudicat la prova per onzena vegada -sis en motos, cinc en cotxes-. Amb 42 anys, el pilot francès ha demostrat al desert sud-americà per què en el seu dia va merèixer el sobrenom de Monsieur Dakar.

"És el primer cop que acabo la prova sense tenir cap problema", explicava Peterhansel a la línia de meta. A la fiabilitat del seu Mini s'hi va afegir l'excel·lent feina del seu copilot, Jean-Paul Cottret. I per si fallava alguna cosa, Joan Nani Roma també era al seu costat per donar-li un cop de mà. "Hauria sigut estúpid que perdés el Dakar per un problema, per no comptar amb la meva ajuda", explicava el català, company d'equip del francès, i que en l'última jornada de competició va rebre l'ordre d'acompanyar-lo a l'especial. "Fa temps que em dedico a això, i sé que abans ho han fet altres pilots per mi", reconeixia el de Folgueroles.

Peterhansel va dedicar el triomf a Jean-Claude Olivier, el cap de l'equip Yamaha, amb qui va guanyar el seu primer Dakar l'any 1991, i que va morir la setmana passada en un accident de trànsit. "D'ell ho vaig aprendre tot", deia des del podi de Santiago de Xile.

stats