LLIGA DE CAMPIONS
Esports 05/04/2012

Stamford Bridge els espera

El 18 i el 24 d'abril es repetirà la mateixa semi de fa tres temporades, un Chelsea-Barça, aquest cop amb l'ordre dels partits invertit. Aquella eliminatòria és la del gol d'Iniesta i l'arbitratge d'Ovrebo.

Albert Solé
2 min
BALLACK I OVREBO EL 2009 Una de les imatges d'aquella semifinal va ser Ballack, que ja no és al Chelsea, protestant com un boig a l'àrbitre noruec les mans d'Eto'o a l'àrea.

BARCELONA.La cinquena semifinal consecutiva del Barça a la Champions serà contra un rival amb qui es coneix perfectament, el Chelsea. De fet, l'últim cop que es van trobar va ser també en una semifinal de la Lliga de Campions, la del 2009, prèvia a la final de Roma. Aquella eliminatòria de fa tres anys, en especial el partit de tornada a Stamford Bridge, està encara a la memòria de tothom; a Barcelona és recordada per aquell gol miraculós d'Andrés Iniesta en el temps afegit, quan els blaugranes ja es veien eliminats -0 a 0 al Camp Nou i golàs d'Essien a Londres-, però els blues no han oblidat l'arbitratge del noruec Tom Henning Ovrebo. El Chelsea encara recorda el partit com un gran robatori -obvia que a l'anada també hi va haver jugades polèmiques a favor seu-, en especial un penal clar d'Eto'o per mans després del gol d'Iniesta en un temps afegit de 10 minuts, que va provocar la ira de l'alemany Michael Ballack, que va protestar molt a Ovrebo. Acabat el partit, Drogba i Bosingwa també van perdre els estreps protestant i van ser sancionats amb quatre i tres partits cadascun per la UEFA.

Aquest record encara fresc fa que Roman Abramóvitx esperi aquest partit amb ganes de treure's aquella espina, però amb un respecte enorme cap al Barça, que ha crescut molt futbolísticament des d'aquell partit de fa tres anys. El diari anglès The Times titulava ahir la prèvia del Chelsea-Benfica així: "Mira qui està esperant si els nois de Stamford Bridge guanyen aquesta nit", amb una foto de Leo Messi. Tota la premsa, però, també feia memòria del que va passar el dimecres 6 de maig del 2009, encara que als jugadors blues no cal que els ho recordin: la majoria ho van viure en primera persona. A la plantilla actual del Chelsea encara hi ha catorze jugadors de la de fa tres anys, i nou d'aquests van ser titulars. Als Cech, Terry, Cole, Lampard, Essien i Drogba s'hi han afegit els espanyols Mata i Torres i el català Oriol Romeu.

Com tenir una entrada?

El Barça ja va anunciar ahir que el procés perquè els socis demanin entrades per al partit d'anada a Stamford Bridge (18 d'abril) estarà obert des del dimarts 10 d'abril (10 h) fins al dimecres 11 d'abril (19 h). El nombre d'entrades a disposició es coneixerà avui. Si hi ha més peticions que entrades, el sorteig es farà el dia 12 d'abril.

stats