SUPERCOPA
Esports 18/08/2011

Somni d'una nit d'estiu amb accent argentí

Fa uns anys, Messi admirava per sobre de tothom Ronaldinho, a qui va veure marcar un gol increïble de matinada contra el Sevilla. Aquest cop la matinada ha estat tota seva.

Toni Padilla
3 min
Leo Messi es va convertir, una vegada més, en el jugador més aclamat per l'afició del Barça al Camp Nou.

Barcelona.Eren tres quarts d'una de la matinada quan un nano que no aixeca un pam del terra va alçar la vista per veure com 95.000 persones el miraven. Va fer un petó a l'escut del Barça i va aixecar els dits. Lionel Messi acabava de fer el tercer gol del Barça i es convertia en el protagonista d'aquest somni d'una nit d'estiu futbolístic. Amb una exhibició de futbol, l'argentí va aconseguir superar un i altre cop Iker Casillas, que ja s'ha acostumat a caure a terra, mirar cap enrere i estoic veure com un xut de Messi entra a la seva porteria.

Des de l'arribada de José Mourinho, Messi ja ha fet als blancs 7 gols en 7 partits. A l'anada va fer el segon, com ahir. I també com al partit d'anada, la jugada del primer gol va néixer a les seves botes. Ara, l'assistència que es va inventar ahir cap a Iniesta va ser gairebé millor que el gol en si, a diferència del gol de Villa l'últim diumenge, en què el mèrit era tot de l'asturià. Ara, aquesta matinada ha fet el tercer. El que ho ha decidit tot.

El mèrit de Messi, però, no és només marcar gols o donar assistències. És saber llegir el joc, ser més constant que homes com Cristiano i entendre quan el teu equip necessita que facis de líder i et persegueixen tres blancs. Un lideratge sense fi. El 2004 Messi era un jove que admirava Ronaldinho, a qui va veure fer un gol antològic al Sevilla a la 1 de la matinada. L'argentí va aprendre molt del brasiler, però va saber mantenir l'ambició i la constància que el geni de Porto Alegre va perdre pel camí. I set anys després, la matinada ha estat seva. Un somni d'una nit d'estiu amb accent de Rosario.

Diuen els que el veuen entrenar-se a les sessions a porta tancada que Messi ha tornat de les vacances amb una motivació increïble. Messi té la capacitat de sorprendre a tothom, fins i tot als que conviuen al seu costat. Després d'acabar la Copa Amèrica moix, Messi es va posar a entrenar-se a casa seva, assessorat pel cos tècnic del Barça. Quan va arribar a Barcelona, va començar a entrenar-se amb una intensitat increïble. Guardiola va trigar segons a veure que seria titular al Bernabéu, on va notar la falta de ritme però va ser clau participant en els dos gols. De fet, l'argentí, que des del seu debut a primera ja ha fet 13 gols als blancs, va acabar sent de nou el protagonista. La jugada que es va inventar en el primer gol va ser el primer cop. Va rebre a la dreta, en una posició similar des d'on va arrencar el dia que va fer aquell gol contra el Getafe, va marxar de tres, va treure de posició Carvalho, i va inventar-se una assistència preciosa per a Iniesta. En el segon gol, va ser qui va rebre una assistència memorable de Piqué, d'esperó, i va superar Casillas amb aquells tocs subtils que tant adora. Assistència de Piqué i gol de Messi. I tot, sota la mirada de Cesc, que jugava amb ells al cadet B fa anys. L'arribada de Cesc ha acabat de posar de bon humor un Messi que va celebrar precisament el tercer gol amb el d'Arenys, que ja era a la gespa.

Messi ho vol guanyar tot. I si pot ser, davant del Madrid. Perquè la motivació de Messi contra els blancs no te fi. A la segona part va deixar clar que ell és dels que no s'amaga, traient una groga a Pepe. Marcelo li va etzibar una coça a la panxa i s'hi va encarar. I en girar-se, va trobar-se la mirada desafiant de Mourinho. Messi el va mirar, i va alçar la pilota fent tocs. Just davant de l'home que va dir d'aquest petit geni que feia "teatre del bo". I si entenem per teatre el seu futbol, tenia raó. Però si es tracta de sobreactuar, fallava. Messi viu somnis d'estiu, però prefereix els videojocs a Shakespeare. Coses dels genis.

stats