Publicitat
Publicitat

Skoda Octavia: el nou refinament arriba de l'Est

Els principals enemics dels cotxes que fabrica Audi-VW estan dins del mateix grup. De la mateixa manera que Saturn es menjava els seus fills, l'A4 sempre ha tingut un competidor molt dur amb el Passat, i aquest últim ara veu la forta oposició que li exerceix el León. Doncs, per acabar-ho d'adobar, ara arriba la tercera generació de l'Skoda Octavia, que destaca per un nivell de refinament tan alt que ja no té res a veure amb aquell cotxe més aviat matusser que vèiem en el primer que va néixer el 1996. Des d'aleshores, la firma txeca ha venut gairebé quatre milions d'unitats d'aquest automòbil (dels 15 milions de cotxes fabricats des del naixement de la marca el 1905).

El nou Octavia, que abans semblava condemnat a servir només com a taxi, ara té alguns valors que el fan ser força desitjat pels futurs compradors. És més gran que l'anterior, més lleuger, més elegant i traspua una qualitat superior per tot arreu, sense renunciar al maleter més gran de la seva categoria. A dins, l'espai al seient de darrere és espectacular.

Mecànicament hereta la base del Golf, amb diverses configuracions i potències: 3 TSI de gasolina (105, 140 i 180 cv) i 3 TDI dièsel (90, 105 i 150 cv) a les quals s'aniran afegint encara més alternatives que, combinades amb quatre opcions de transmissió diferents, formaran una gamma molt completa de la qual, de moment, encara no coneixem els preus oficials.

FITXA TÈCNICA

  • MOTOR: 3 motoritzacions de dièsel i 3 de gasolina
  • EMISSIONS: Des de 106 g CO
  • CANVI: 4 opcions diferents
  • TRACCIÓ: Al davant
  • MIDES: 465 x 181 x 146 cm
  • PES: 1.330 kg
  • MALETER: 590 litres
Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF