RUGBI
Esports 02/02/2013

El Sis Nacions més igualat dels últims anys

Ferran Vital
2 min
Mathieu Bastareaud, jugador de la selecció francesa, durant un entrenament.

BARCELONAAquest cap de setmana comença el Sis Nacions, el torneig de seleccions més antic del món de l'esport. De fet, amb l'edició d'aquest any es compliran 130 anys de la primera edició d'aquesta competició, creada el 1883 per les Home Nations britàniques, és a dir, per Anglaterra, Gal·les, Escòcia i Irlanda. El 1910 es va incloure França, creant el torneig de les Cinc Nacions i l'última ampliació va ser el 2000 amb l'entrada d'Itàlia, dibuixant així el Sis Nacions actual, que es disputa en un format de tots contra tots a una sola volta de cinc jornades.

L'edició del 2013 es presenta com una de les més apassionants i igualades de tots els temps. Sense anar més lluny, durant els últims quatre anys hem conegut quatre campions diferents (Irlanda, França, Anglaterra i Gal·les), que excepte el cas d'Anglaterra l'any 2011 han estat capaços de guanyar el torneig completant el Grand Slam.

Un pronòstic incert

En aquesta edició cap equip surt amb el cartell de favorit. De fet, l'actual campió, Gal·les, sembla no estar en el seu millor moment, ja que té alguns dels seus millors jugadors lesionats o lluny del seu millor estat de forma, tal com demostren els últims resultats dels clubs gal·lesos a les competicions continentals o les derrotes de la selecció nacional durant els amistosos del novembre passat.

Si bé els dracs de Gal·les semblen no estar en el seu millor moment, no podem dir el mateix de les dues superpotències continentals, França i Anglaterra. L'equip francès té segurament la millor plantilla del campionat, però el seleccionador Phillipe Saint-André no ha trobat la tecla exacta per consolidar l'equip gal a l'elit europea. Per la seva banda, l'equip anglès és un conjunt amb menys talent individual, però molt més compensat en l'aspecte tàctic, cosa que el fa especialment perillós i letal a les fases estàtiques i agrupacions.

Pel que fa a la resta d'equips participants, només Irlanda té opcions serioses de fer mal als equips grans. És un conjunt imprevisible i un pèl anàrquic que funciona a batzegades. Per acabar amb l'anàlisi dels equips participants, cal esmentar l'enorme progressió d'Itàlia. Els azzurri ja no són un equip fàcil de guanyar. Finalment, la selecció d'Escòcia sembla destinada a lluitar contra l'ombra de la seva pròpia història. En ple procés de regeneració, intentarà evitar la cullera de fusta que arrossega de l'any passat.

stats