BARÇA
Esports 15/06/2013

Els amics del "nen del Barça" mort a Síria agraeixen el suport amb un missatge en català

Admad Ozman va morir vestit amb la samarreta del club durant una massacre de l'exèrcit d'Al-Assad

Efe
2 min

BarcelonaEls amics del "nen del Barça", el menor que va morir vestit amb una samarreta del Barça durant una massacre de l'exèrcit d'Al-Assad i que ha esdevingut el símbol d'una campanya contra la mort d'infants a Síria, han agraït amb un missatge en català des del llogaret siriana d'Al-Baida el suport a les xarxes socials de nombrosos catalans. Amb una fotografia difosa en les últimes hores a Facebook i Twitter, els amics d'Ahmad Ozman, un adolescent sirià que va morir vestit amb una samarreta del FC Barcelona, han donat les gràcies al club.

Un nen subjecta un cartell al mateix lloc on va ser assassinat Ozman al maig en què es pot llegir que "el Barcelona és més que un club i Síria és més que Al-Assad". El text exacte és: "Barcelona més que un club. Syria més que un Assad. Som tots Syria. Les organitzacions de la societat civil. Gracies Catalunya. Gràcia Spain. Amics d'Ahmad".

La decisió d'enviar aquest agraïment es va prendre després de l'impacte que va tenir la publicació el 10 de juny als mitjans de comunicació espanyols d'una notícia sobre la iniciativa Tweet4syrianchild ("tuiteja pel nen sirià"). El cartell d'aquesta campanya mostra dues fotografies d'Ozman, una de mida carnet i una altra del seu cadàver amb una samarreta del seu equip favorit.

L'activista sirià Ahmad Hodeifa va confirmar a Efe per internet que el missatge en català i la fotografia van ser elaborats pels amics d'Ozman a Al-Baida, on el passat 2 de maig les forces del règim van matar centenars de persones, entre elles, el "nen del Barça". Hodeifa, originari de Banias, ciutat de la qual depèn administrativament Al-Baida, va llançar amb altres activistes l'esmentada campanya. Aquesta iniciativa busca conscienciar sobre els crims perpetrats pel règim sirià, especialment contra els menors, i demana als internautes que el dia 10 de cada mes escriguin tuits per recordar els nens sirians.

L'activista, elegit per la revista 'Foreign Policy' com un dels més influents a Twitter, va dir que els agradaria que el FC Barcelona ajudi a difondre la campanya i que s'hi impliqui el jugador argentí Leo Messi, "una inspiració per a les generacions futures". Per Hodeifa, Ozman, com a gran fan del Barça que era, estarà "molt feliç al cel si sap que els jugadors porten la seva fotografia i la difonen al món".

stats