GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Simone Biles ja és la gimnasta més llorejada de la història

La nord-americana suma la 21a medalla i ara està a només dos del rècord de Vitali Sxerbo

Simone Biles està vivint a Stuttgart un gran Mundial. La gimnasta nord-americana va escriure aquest dimarts un nou capítol de la història de la gimnàstica artística, ja que va portar els Estats Units al seu cinquè títol mundial consecutiu per equips, de maners que va igualar un rècord que ostentava Romania des de finals dels noranta.

La quatre cops campiona olímpica va guiar les seves companyes: van sumar 172,330 punts i es van imposar a Rússia i Itàlia. Biles va aconseguir ser la millor en tres dels quatre aparells: salt, barra d'equilibri i terra.

Amb l'or sumat dimarts, Biles acumula 21 medalles en els Mundials (és la quinzena d'or), fet que la converteix en la gimnasta amb més medalles de la història, i d'aquesta manera supera la russa Svetlana Korkhina i iguala el japonès Kohei Uchimura. Ara, doncs, per davant té el rècord del bielorús Vitali Sxerbo, que se'n va penjar 23. Si es compleixen les previsions, Biles el superarà els pròxims dies, ja que és la màxima favorita en la competició individual i es pressuposa que pujarà al podi dels quatre aparells.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF