Esports 26/02/2012

Simeone, un inquiet de les banquetes que coneix la màgia dels Atlètic-Barça

Natalia Arroyo
1 min
Diego Simeone no ha perdut encara  com a tècnic de l'Atlètic.

BARCELONAEl Cholo Simeone és el tècnic de l'Atlètic de Madrid des del 23 de desembre, quan va substituir Gregorio Manzano. En dos mesos ha afegit energia a un equip deprimit per situar-lo sisè amb 32 punts, a les portes de la Champions, amb un balanç de dues victòries i quatre empats, un sol gol encaixat i cinc marcats. Cap derrota.

L'argentí, que va penjar les botes el 2006 per fer el salt a les banquetes, és un especialista a revolucionar vestidors en poc temps, però encara no ha demostrat si és capaç de donar estabilitat a un projecte de més d'un any. Des del 2006 Simeone ha dirigit sis clubs diferents: el Racing Club, l'Estudiantes, el River Plate i el San Lorenzo argentins, el Catània italià i, ara, l'Atlètic a la lliga espanyola. El resultat són 213 partits amb un 47% de victòries, incloent-hi dues Aperturas el 2008 i 2009. En la seva etapa al River, Simeone va entrenar Alexis Sánchez, de qui ahir va destacar que "és un gran jugador" i reconeix que "ja es veia que acabaria en un gran club". Aquest migcentre contundent, ara vestit d'entrenador, li recriminava el 2008 que regatejava massa.

La presència de Diego Simeone al Vicente Calderón assegura la continuïtat de la màgia dels enfrontaments entre l'Atlètic de Madrid i el Barça, duels històricament plens de gols, targetes i emoció. El mateix Simeone, sobretot en la seva primera etapa com a matalasser entre els anys 1994 i 1997, ha viscut en carn pròpia totes les sensacions d'aquesta rivalitat: ha marcat, ha sigut expulsat, ha guanyat i ha perdut.

stats