Bàsquet

Sílvia Domínguez: “Les jugadores havíem passat a ser invisibles”

Base de la selecció espanyola

La línia exterior de la selecció espanyola és una de les més bones del món i una gran part de la responsabilitat és de Sílvia Domínguez (Montgat, 1987). La base del Perfumerías Avenida de Salamanca és una de les referències en la direcció, on es repartirà els minuts amb altres jugadores com Laia Palau i Cristina Ouviña.

Com valora el creixement que experimenta la Lliga Dia?

La competició ja no és cosa de dos i això donarà emoció a la part alta de la classificació, serà un atractiu més. La irrupció del València Basket ha donat un plus necessari a la competició. El projecte és molt professional i creix en una estructura ACB. Faran les coses bé i hi ha altres ciutats com Lugo i Tenerife on també es fan passos importants. Vitòria ha crescut molt en poc temps. Això comporta que algunes jugadores internacionals tornin a la Lliga. La competitivitat augmentarà i els equips tenen ganes de tornar a competir a Europa.

La temporada que ve servirà perquè tornin algunes jugadores que fins ara eren a l’estranger. Què significa?

Les jugadores havíem passat a ser figures invisibles i, si algunes de les que són fora veuen que la Lliga esdevé més competitiva i guanya visibilitat, començaran a tornar. Cada vegada es veuen més aficionats als pavellons i l’ambient que es genera al voltant de la competició és molt més optimista.

Quins són els passos següents que caldria fer?

Cal continuar guanyant visibilitat, omplir els pavellons, guanyar temps a la televisió i aprofitar l’empenta de la selecció espanyola. L’Open Day, per exemple, ha sigut un encert i tenir un patrocinador potent de la competició representaria una empenta més.

Tot i la baixa d’Alba Torrens, la selecció espanyola és un dels combinats que té opcions de lluitar per una medalla a l’Eurobàsquet.

L’Alba és una jugadora molt important, però aquest grup sempre ha sabut superar els obstacles. Sempre se’ns respecta, crec que pel que hem fet durant els últims anys. Però, alhora, si no jugues bé els altres ho noten. Crec que serà un dels Eurobàsquets més igualats dels últims anys, amb equips que han apujat el nivell. Hem vist als tornejos preparatoris que tothom ha perdut algun partit i crec que això marcarà la igualtat d’aquest Eurobàsquet. Cada estiu és diferent, les preparacions són diferents i no signifiquen absolutament res. El que importa és arribar al moment del campionat de la millor manera possible i anar creixent a mesura que vagin passant els partits.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF