LLIGA DE CAMPIONS
Esports 02/10/2018

Silva dona ales al Manchester City a dos minuts per al final del partit (1-2)

El Juventus, amb Cristiano sancionat, derrota sense complicacions el Young Boys suís (3-0)

Albert Nadal
Silva dona ales al Manchester City a dos minuts pel final del partit (2-1)

BarcelonaEl Manchester City de Pep Guardiola pot respirar una mica més tranquil a la Lliga de Campions després d'haver superat aquest dimarts el Hoffenheim (1-2). En un partit dominat de cap a peus pels 'citizens', els alemanys han inaugurat el partit amb un gol matiner d'Ishak Belfodil, que ha replicat ràpid Kun Agüero. Un marcador d'empat a 1 que no s'ha trencat fins a dos minuts del final, quan David Silva ha marcat el gol definitiu. Amb aquesta victòria, els de Guardiola es refan de la derrota que van encaixar en la primera jornada de la fase de grups contra l'Olympique de Lió.

El partit ha començat amb un intercanvi de cops en què en menys de set minuts el marcador ja havia passat del 0-0 inicial a l'empat 1-1 que ha tancat el primer temps. El Hoffenheim, valent en atac però descuidat en defensa, ha donat la sorpresa al primer minut del duel quan Ishak Belfodil, després de guanyar l'esquena a la defensa del City, ha batut Ederson amb un bon xut ras. El gol, lluny d'atemorir els de Guardiola, els ha esperonat i ha començat el setge 'citizen' a la porteria alemanya. Ben aviat, al minut 6, el Kun Agüero ha trobat el gol de l'empat, després de recollir una passada de la mort de Sané que ha rebut dins de l'àrea un gran pilota de Silva. A partir de llavors, monòleg del City davant un Hoffenheim que ha aguantat les envestides com ha pogut i ha generat una mica de perill gràcies a les escapades en velocitat de Belfodil.

A la represa, els de Guardiola han seguit portant la batuta del partit, però el conjunt alemany s'ha protegit molt més en defensa, renunciant, en part, a l'atac. Mentrestant, el City ha vist com perdia per lesió el migcampista alemany Ilkay Gundogan. El gol ha trigat a arribar. Ho hauria pogut fer abans, però l'àrbitre eslovè Damir Skomina (sense VAR, que s'inclourà a la Champions a partir de la temporada vinent) no ha vist un clar penal del porter Baumann a Leroy Sané. Finalment ha arribat al minut 88, quan el jove central Stefan Posch s'ha confiat controlant una pilota dins de l'àrea amb el pit i, David Silva, més murri que ningú, li ha tret per batre de gust Baumann.

Dybala lidera una Juve sense Cristiano

Per la seva part, el Juventus ha derrotat sense dificultats el Young Boys suís (3-0) amb tres gols de l'argentí Paulo Dybala. Sense Cristiano Ronaldo, expulsat contra el València i que ha vist el partit des de la llotja, els de Massimiliano Allegri han encarrilat ben d'hora el duel gràcies a l'encert de Dybala, que ha vist porteria als minuts 5 i 34. En la segona meitat, l'argentí ha firmat el seu 'hat trick' al minut 68 després de fer bona una assistència de Cuadrado, i ha eliminat, d'aquesta manera, qualsevol indici de reacció del conjunt suís.

Silva dona ales al Manchester City a dos minuts pel final del partit (1-2)

Els italians, emmarcats al grup H, on també hi ha el València i el Manchester United, han guanyat els seus dos partits de la fase de grups disputats fins avui.