Esports 02/05/2011

"S'ha entregat el poder del club a Mourinho"

Estil "El Madrid mai havia fet aquestes coses. Denunciar, acusar i buscar excuses. És trist" Àrbitres "Els dos millors equips d'Europa són aquests dos. No podem parlar d'àrbitres"

Toni Padilla
2 min
Ramón Calderón, president del Madrid del 2006 al 2009.

Vostè va ser president del Reial Madrid just abans del retorn de Pep Guardiola. Com valora tot el que ha passat últimament, tant la roda de premsa de José Mourinho com la posterior denuncia presentada per l'entitat a la UEFA?

És molt trist. El Madrid mai havia fet aquestes coses, com denunciar, plorar o buscar excuses. Acusar. Afirmar que s'ha perdut per conxorxes no és l'estil del Reial Madrid. Quan es perd, s'accepta i llestos. Amb la roda de premsa de José Mourinho es va viure un dels moments més tristos del madridisme. Atacar la UEFA, atacar Villar, parlar fins i tot d'Unicef... unes coses mai vistes. No és gens propi d'un club gran, i el Madrid ho és. Però ja no ens comportem com si fóssim un equip gran.

El culpable de tot plegat qui és? José Mourinho o el president, Florentino Pérez?

El senyor Florentino Pérez ha decidit que José Mourinho és el nou cap visible del club. Abandona les seves responsabilitats i ha entregat tot el poder del club a José Mourinho. Un entrenador del Madrid no pot anar a una sala de premsa i dir tot el que va dir, no parlar gens de futbol i plorar d'aquella manera. Algú li hauria de dir que els tècnics del Madrid no poden fer aquestes coses, però quan tens un president que ha decidit donar-li tot el poder, doncs no pots fer-hi res. Ara Mourinho fa el que vol, i tot el madridisme no pot fer-hi res. Ja veurem com acaba tot plegat, perquè Mourinho té el poder absolut. Florentino Pérez li dóna el poder i ara li diu que sí a tot. El director esportiu no pot entrar al vestuari. No parla gairebé ningú.

Per tant, si vostè fos president del Madrid no hauria presentat aquesta denúncia a la UEFA contra jugadors del Barça per evitar que juguin el partit de tornada de demà?

Mai, mai. Les demandes, totes dues, són un error perquè taquen la imatge dels clubs i del futbol espanyol. Ara que tenim la millor selecció, ara que tenim dos clubs amb jugadors increïbles que podrien guanyar la Lliga de Campions, el que oferim al món és un espectacle trist: denúncies, baralles... No es parla de futbol.

La intenció del Madrid és intentar deixar fora de combat molts jugadors del Barça per poder guanyar la tornada?

El Reial Madrid és un club que sempre lluita i mai es rendeix. Mai, sempre lluita. No pot ser que el tècnic del Madrid digui que ja estem eliminats, que no tenim cap mena d'opció. Schuster ho va fer quan jo era president i no em va agradar gens, i no vaig tenir cap mena de problema per afirmar-ho. I ara Mourinho ho diu, i el club li dóna suport. Estic segur que el Madrid vol guanyar, i que deu ser cosa del seu discurs. Però estem tacant la imatge de l'entitat. Ja no hi ha señorío ni elegància.

stats