ESPANYOL
Esports 12/11/2012

S'escalfa la setmana clau per resoldre el relleu a l'Espanyol

Després de reunir-se d'urgència, Oliveró i l'Apmae rebutgen ajornar les eleccions a final de temporada o unir-se a cap altre candidatura, com s'havia plantejat. Joan Collet es queixa de "demagògia".

Natalia Arroyo
2 min
Sergio Oliveró i Joan Collet, presents a l'esperpèntica roda de premsa de renúncia de Ramon Condal, enceten avui la seva setmana clau.

SANT ADRIÀ / BARCELONAAvui arrenca la setmana decisiva per al futur de l'Espanyol. Dilluns que ve se celebraran les eleccions a la presidència del club blanc-i-blau i en les últimes hores s'ha arribat a insinuar la possibilitat d'ajornar-les per evitar fer més gran la fractura social. Aquesta opció va quedar ahir completament descartada quan la candidatura que formen Sergio Oliveró i l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes va comunicar, després d'una reunió d'urgència, que no accepta la petició que diumenge a la nit, de manera desesperada, va proposar el màxim accionista, Daniel Sánchez Llibre. En un comunicat, els candidats també van deixar clar que no hi haurà cap pacte de consens i que la campanya electoral continuarà amb els mateixos protagonistes: Joan Collet, Oliveró-Apmae i Arnau Baqué.

Tots aquests moviments s'han precipitat en les últimes hores. Després de la derrota contra l'Osasuna, es va improvisar una reunió a l'estadi de Cornellà-El Prat, promoguda per Josep Lluís Perelló (fill de l'expresident) i Daniel Sánchez Llibre, en què es va obrir la possibilitat d'esperar a final de temporada (o que la situació de l'equip s'estabilitzi) per celebrar les eleccions. "En un acte de responsabilitat i pel bé del club, acceptàvem aquesta opció si tots hi estàvem d'acord", va explicar ahir Joan Collet en una entrevista al programa Hat-trick Espanyol d'Esport3. Però Sergio Oliveró i l'Apmae, a través d'un comunicat, van mostrar-se contraris a fer-se enrere perquè ara seria "jurídicament, tècnicament, èticament i socialment inacceptable".

En el seu text, Oliveró i l'Apmae van exigir que els màxims accionistes de l'entitat, Daniel Sánchez Llibre i Ramon Condal, "respectin la voluntat de canvi dels socis i accionistes de l'Espanyol i no donin suport a cap candidatura". La seva abstenció segueix sent l'única opció de victòria de la candidatura, que sap que està per sota de Joan Collet en suport accionarial. El conseller delegat, però, no vol guanyar només pel pes dels accionistes majoritaris, sinó també pel suport de la massa social, una massa que no veu tan contrària a la seva proposta com s'està "volent fer creure a tothom". "S'està fent massa demagògia. S'està parlant de plusvàlues i continuisme", va lamentar Collet.

Dimissió de Pochettino i Planes?

Tocat per la derrota amb l'Osasuna, l'entorn periquito especulava ahir amb la possibilitat que Ramon Planes i Mauricio Pochettino renunciïn al càrrec aquesta setmana. Oliveró i l'Apmae no es van pronunciar respecte al tema i Collet només va advertir que es reunirà amb ells avui.

stats