Publicitat
Publicitat

Serra Ferrer i Cerdà recondueixen la relació

Acordaren posar punt final al seu enfrontament per mantenir el control del club, en el que va ser un nou episodi esquizofrènic del serial institucional

Dimecres es mostraren distants en el dinar de Nadal de l'Associació de Veterans del Mallorca celebrat a Son Moix. No es dirigiren la paraula, evitaren creuar la mirada i provocaren que la tensió a la taula presidencial es pogués palpar. Un dia després, però, sembla que els actors principals de la tragicomèdia que s'escenifica als despatxos del Mallorca, Llorenç Serra Ferrer i Biel Cerdà, han apropat posicions i ahir feren una primera passa per mantenir l'acord que els dóna el control del club i permet a Cerdà guiar el destí de la institució, malgrat disposar de poc més del cinc per cent de les accions.

Va ser un nou episodi de l'esquizofrènia que es viu a la planta noble de Son Moix. Després que la relació entre els dos apoderats de l'entitat esclatàs en el darrer consell d'administració a causa de l'intent de Cerdà de fiscalitzar les actuacions de Serra i abocàs l'entitat a una crisi institucional de grans magnituds, sembla que el manteniment del control del club és un motiu suficient per llimar diferències i trobar un punt d'entesa que permeti mantenir l'actual equilibri de poder.

La sortida més senzilla

Serra i Cerdà es reuniren ahir i ratificaren que l'acord de sindicació que els uneix fins al 2020 continua vigent. Han vist que era l'única sortida possible per mantenir el poder en una Societat Anònima Esportiva instal·lada dins la convulsió per la gestió temerària que n'han efectuat. Així, cadascú mantindrà la seva parcel·la de poder, tal com està reflectit en l'acord de sindicació.

Tot i que el pobler havia sospesat l'opció d'abandonar el club per acabar amb el trist espectacle que ha originat, ha optat per mantenir el pacte al qual arribaren el mes de juliol passat i que li donava plens poders en l'àrea esportiva. En aquest sentit, cal veure fins on arribarà la demanda que Cerdà va efectuar mitjançant un comunicat en què acusava el director esportiu de mantenir una gestió opaca de la parcel·la esportiva i li reclamava una major transparència en la seva tasca. Va ser una primera aproximació efectuada des de l'intent d'arribar a l'entesa i sense que el pobler mostràs una posició de força que pogués fer pensar en el trencament de la sindicació accionarial. Els dos protagonistes s'instaren a continuar les conversacions que normalitzin de manera definitiva la situació institucional del club i permetin afrontar amb plena dedicació el gran objectiu per a la viabilitat de l'entitat: el retorn a Primera.

Guanyar temps

L'acord entre els dos apoderats és la sortida més senzilla, però no l'única. Una altra interpretació d'aquesta entesa posa el focus en el fet que els dos actors s'han avingut per guanyar temps. Serra Ferrer havia posat l'acord de sindicació en mans d'advocats madrilenys per trobar l'escletxa legal que li permetés liquidar-lo sense ser penalitzat per les draconianes clàusules que el blinden. Així, podria haver arribat a aquest acord a l'espera d'una solució jurídica que li permeti acabar amb la seva vinculació amb Cerdà.

D'altra banda, tant Cerdà com Serra podrien haver optat per aquesta via per tenir més marge de maniobra en l'intent de col·locar les seves accions a un Utz Claassen que, de moment, està a l'expectativa. Aquesta opció s'accelerarà o quedarà en el calaix depenent de la marxa esportiva de l'equip.

Consell d'administració

En principi, en el consell d'administració que està previst que es dugui a terme dilluns que ve no està previst que s'hi inclogui expressament cap punt a l'ordre del dia per tractar les diferències entre els dos homes que guien el destí del club, per la qual cosa tot continuarà igual. De totes maneres, no es pot descartar que, malgrat que no s'hagi inclòs en l'odre del dia, s'hi insereixi el mateix dia, en el que seria una estratègia que partiria de Serra Ferrer mateix i que suposaria un trencament de l'armistici al qual sembla que s'ha arribat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF