Serhí Rebrov, el futbolista que va fer tremolar el Camp Nou

L'ex del Dinamo de Kíev, ara tècnic del Ferencváros, va marcar en les visites del 1993 i el 1997

Pol Baterno
Serhí Rebrov és l'actual entrenador del Ferencváros

BarcelonaÉs molt possible que a la majoria d'amants del futbol, i també als culers, el nom de Serhí Rebrov no els soni de res. Però el cert és que va jugar al Camp Nou, com a visitant, en dues ocasions. I en totes dues va posar les coses molt difícils als blaugranes. Aquest dimarts a les 21 h estarà assegut a la banqueta visitant de l'estadi com a tècnic del Ferencváros.

Cal retrocedir fins al 1993 per trobar la seva primera visita. Era l'època del Dream Team. El Barça, entrenat per Cruyff, disputava l'eliminatòria prèvia a la fase de grups contra el Dinamo de Kíev. A priori es tractava d'un equip inexpert, tímid i amb poques opcions contra aquell Barça que meravellava el món diumenge sí, diumenge també. El que semblava fàcil es va convertir en un malson per a Guardiola, Txiki, Stòitxkov i companyia. Al partit d'anada els ucraïnesos passaven per sobre, per 3 a 1. I sort en tindria el Barça del penal transformat per qui avui és el tècnic blaugrana, Ronald Koeman, que permetia somiar amb una remuntada que s'acabaria produint uns dies després.

Però, què té a veure tot això amb l’actual entrenador del Ferencváros? Molt senzill. Al partit de tornada, els de Cruyff van aconseguir capgirar l'eliminatòria en només 17 minuts. Un festival de futbol ofensiu amb el qual es van col·locar 2 a 0 al marcador. I en aquest moment va ser quan va entrar en escena, per primer cop, Rebrov. Al minut 29 va anotar el 2-1 que tornava a donar l’avantatge als ucraïnesos i portava el pànic a les graderies del Camp Nou. Van ser uns minuts de tensió i nerviosisme que van durar fins al final de la primera meitat. Però, gràcies a un gol de Bakero només començar la segona part, el Barça va tornar a activar-se i l'equip acabaria evitant la pròrroga recorrent, de nou, a Koeman. Amb una falta marca de la casa, l’actual tècnic del Barça marcava el definitiu 4 a 1 al marcador. El Barça estava classificat. “Per a nosaltres tot era nou. Quan vam arribar al Camp Nou no ens crèiem les dimensions que tenia aquell moment. Va ser una experiència difícil de jugar, aquell partit”, comentava Rebrov en una entrevista al diari As.

El 0-4 del 1997

La primera ocasió va acabar amb final feliç per al Barça. La segona, no. Rebrov tornaria al Camp Nou a la fase de grups de la Champions de la temporada 1997/98. Ni el context ni el partit ni, en definitiva, aquell Barça eren els mateixos que els del 1993. Més aviat el contrari. Era un dels millors Dinamo de Kíev de la història i Rebrov no només seguia jugant-hi, sinó que l'acompanyava un jove que apuntava maneres: Andrí Xevtxenko. El que després seria jugador del Milan, campió d'Europa i Pilota d'Or anotaria un hat trick. I l'altra diana d'aquell 0-4 va ser de Rebrov. L'actual tècnic del Ferenvcáros torna a l'estadi que va fer tremolar dues vegades, el Camp Nou.