BARÇA
Esports 28/03/2011

Sergio Batista sí que tracta Leo Messi com es mereix

El seleccionador argentí, Sergio Batista, entén la necessitat que té el Barça de tenir Messi al cent per cent contra el Vila-real, i per aquest motiu l'astre tindrà un paper testimonial contra Costa Rica.

Adrià Soldevila
2 min
Lionel Messi en una jugada del partit contra els Estats Units (1-1).

Barcelona.Leo Messi comença a ser tractat al seu país com realment es mereix. Ahir va disputar els 90 minuts contra els Estats Units (1-1), però el seleccionador, Sergio Batista, el reservarà contra Costa Rica -potser només jugarà uns minuts per contracte- perquè estigui al 100% contra el Vila-real.

Quan l'argentí va debutar amb l' albiceleste , l'afició eufòrica creia que la Pulga havia de ser el nou Maradona, que havia de ser el salvador de la seva selecció, després de molts anys sense conquerir cap títol internacional. Però Leo, tot i demostrar la seva qualitat indiscutible sobre el terreny de joc i marcar les diferències a cada partit, va ser el primer de ser afusellat per les crítiques després que la seva selecció quedés eliminada als quarts de final del Mundial d'Alemanya 2006, fos golejada a la final de la Copa Amèrica per Brasil, i tornés a ser eliminada als quarts de final de l'últim Mundial, el de Sudàfrica 2010. Messi era la gran esperança argentina, però després de les ensopegades, el seu país va ser excessivament injust amb ell i Leo va deixar de ser totalment feliç.

Ara, després de la golejada a Espanya, amb exhibició del 10 i amb el canvi necessari d'entrenador, Messi torna a ser valorat com es mereix. Tot i haver jugat els 90 minuts contra els Estats Units, Batista ja va voler tranquil·litzar la culerada dijous, assegurant que l'astre blaugrana jugaria el primer matx, però que probablement el faria descansar contra Costa Rica, vistos els partits d'extrema importància i exigència que ha de disputar en les properes setmanes. "Dissabte ha de jugar contra el Vila-real i la idea és no perjudicar ningú".

Mascherano i Milito, sí

Els altres dos jugadors del Barça convocats amb la selecció argentina, Mascherano i Milito, segurament sí que disputaran l'amistós sencer a Costa Rica, després de disputar també els 90 minuts contra els Estats Units. Aquest partit els pot servir per agafar el ritme necessari per afrontar aquest últim tram de temporada, el més important de l'any, sobretot a Milito.

stats