El poliesportiu de Sencelles durà el nom de Sebastiana Llabrés "per la seva implicació diària en la vida del poble"

L'atleta mallorquina és una corredora popular molt destacada a les Illes Balears que pot presumir de tenir el rècord de l’Arxipèlag en la mítica distància de la marató

L'equip de govern de Sencelles va elevar al ple de divendres passat la proposta, que va ser aprovada per unanimitat, de posar el nom de Sebastiana  Llabrés al poliesportiu municipal. 

Sebastiana Llabrés Ramis (Sencelles, 1977) és una corredora popular molt destacada a les Illes Balears que pot presumir de tenir el rècord de l’Arxipèlag en la mítica distància de la marató (42.195 metres). El temps de 2 hores, 47 minuts i 29 segons aconseguit a Sant Sebastià el 2016 atorga a l'esportista un registre envejable a l’abast de molt pocs esportistes populars. 

Sebastiana és la petita de quatre germans i a 7 o 8 anys va començar a destacar en les proves escolars, en les quals sempre guanyava. Ho va deixar a 16 anys, just després d'esdevenir campiona d’Espanya de pista en 600 metres. 

No va tornar fins que va complir els 35 anys, amb motiu de la Sant Silvestre d’Inca, gràcies a Toni, el seu entrenador. Ell va ser l'encarregat de convèncer-la i resulta que va quedar la primera. Arran d’aquest moment, es va tornar a enganxar a la pràctica esportiva. 

Llabrés fa feina en un bar familiar i els matins s'aixeca a les 5 h per poder entrenar.

Segons va afirmar el batle, Joan Carles Verd, "aquestes qualitats, així com la  seva  implicació en la vida diària del poble i la  seva  dedicació amable als seus clients i veïns, la converteixen en mereixedora d'aquest reconeixement".

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF