MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 27/11/2012

Sebastian Vettel, una vida a ritme de rècord

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel,  una vida a ritme de rècord

BARCELONAJuan Manuel Fangio, cinc cops campió del món, va aconseguir el seu tercer títol amb 40 anys, 4 mesos i 4 dies. El pilot argentí va viure la seva gran època daurada durant la dècada dels 50 aconseguint cinc Mundials (51, 54, 55, 56 i 57), quatre de manera consecutiva. El seu relleu pel que fa a la joventut el va agafar Ayrton Senna. El brasiler va aconseguir el tricampionat amb 31 anys, 6 mesos i 29 dies. I ara, 55 anys més tard de l'últim títol del Chueco i 21 des de l'última corona del brasiler, un noi alemany, ros i amb un somriure propi d'un anunci de pasta de dents els ha superat a tots dos i s'ha convertit en el tricampió de Fórmula 1 més precoç.

Sebastian Vettel porta una vida i una carrera de rècord. Des que va debutar, ara fa tan sols cinc anys, a la Fórmula 1, amb BMW Sauber, l'alemany no ha deixat de superar rècords de precocitat. Com si visqués la seva vida a la mateixa velocitat a què condueix el Red Bull, l'alemany ja és el més jove a guanyar una cursa, a fer la pole position , a puntuar i a proclamar-se campió del món una, dues i fins a tres vegades. Però els rècords de Vettel, a qui des que va començar a apuntar maneres se'l coneix com a baby Schumi en referència a l'heptacampió del món Michael Schumacher, poden no acabar-se aquí. Des de diumenge ha entrat al selecte grup de pilots que s'han coronat tres cops i ha inscrit el seu nom al costat dels de Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet i Ayrton Senna, el seu ídol. "Un tercer títol a la ciutat natal d'Ayrton Senna, el meu gran ídol, i on està enterrat. És molt difícil acceptar que he igualat el seu palmarès i que ja formo part dels grans noms de la Fórmula 1", reconeixia Vettel. Ara en el punt de mira de l'alemany hi ha el francès Alain Prost, que va celebrar quatre títols mundials (85, 86, 89 i 93). Però si aixeca el cap i mira una mica més amunt, Vettel trobarà l'home rècord per excel·lència de l'especialitat: el seu compatriota Michael Schumacher, que diumenge va participar en la seva última cursa, és qui més títols té: set.

El 45% de les curses, al podi

Els números de Vettel van més enllà dels rècords de precocitat. L'alemany ha disputat 101 Grans Premis i ha acabat al podi el 45,5% de les curses. El seu màxim rival aquesta temporada, l'asturià Fernando Alonso, ha disputat 197 curses i ha acabat al podi el 43,6% de les vegades.

stats