Futbol
Esports 19/08/2013

Schuster defensa l'ús de substàncies dopants per a la recuperació de jugadors

"Mentre el que es busqui és la regeneració, no tinc cap problema amb això", ha dit Schuster en declaracions a la revista 'Sport Bild Plus'

Ara
1 min
Bernd Schuster, actual entrenador del Màlaga

BarcelonaL'entrenador del FC Màlaga, Bernd Schuster, s'ha mostrat partidari de permetre l'ús de substàncies dopants per accelerar la recuperació de jugadors lesionats. "Mentre el que es busqui és la regeneració, no tinc problema amb això", ha dit Schuster en declaracions a la revista 'Sport Bild Plus'.

"No es tracta que un jugador doni el 120, el 150 o el 180 per cent del seu rendiment habitual. Es tracta de fer-lo tornar al seu nivell al més aviat possible", explica l'exinternacional alemany. Schuster assegura que en el món del futbol professional és bastant freqüent el consum de medicaments. "Alguns tenen més píndoles i pastilles que desodorant i perfum. Són molt sensibles i sempre necessiten prendre alguna cosa per algun motiu", diu Schuster.

En la seva època com a jugador actiu, en què va militar al FC Colònia, el FC Barcelona, el Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid i el Bayer Leverkusen, el tema del dopatge no es discutia gaire perquè la idea pràcticament no existia. No obstant això, els metges proporcionaven permanentment als jugadors diversos medicaments. "Tots preníem alguna cosa, no estimulants en sentit estricte. Però els metges i els fisioterapeutes sempre ens donaven alguna cosa", explica. "Tu no preguntaves què era el que t'estaves prenent", afegeix.

stats