REIAL MADRID
Esports 01/05/2011

El Saragossa dóna la sorpresa i furga la ferida del Reial Madrid

Mourinho va alinear un onze similar al de Mestalla, però aquest cop no va poder sumar els tres punts i va caure davant el Saragossa. El Barça pot guanyar la Lliga la pròxima jornada, davant l'Espanyol.

Adrià Soldevila
Iker Casillas es lamenta per l'acció del tercer gol, mentre que, al fons, Ángel Lafita el celebra.

BARCELONA.José Mourinho va donar per fet que el seu equip sortiria motivat al Santiago Bernabéu a sumar els tres punts, davant un Saragossa molt necessitat de victòries per aconseguir evadir el descens a Segona Divisió, però es va trobar amb una situació totalment contrària a la prevista.

El Saragossa va sortir molt més concentrat que els blancs i es va endur tres punts importantíssims per a les seves aspiracions, allunyant encara més el Reial Madrid del Barça i deixant el títol vist per a sentència. El cert és que el conjunt local va sortir força desconcentrat, pensant en el partit de tornada de semifinals de la Lliga de Campions -el pròxim dimarts al Camp Nou-, i va patir les conseqüències ja a la primera part. Iker Casillas, en una horrorosa sortida, va refusar malament la pilota i la va regalar al davanter nigerià Ikechukwu Uche, que només va haver de cedir en safata el gol a Lafita. Així va acabar la primera part, i quan semblava que el Reial Madrid havia de reaccionar, amb l'entrada de Di María i Marcelo al terreny de joc, el Saragossa va marcar el segon. En una internada a l'àrea, Lafita, autor del primer gol, va ser entrat per Carvalho i l'àrbitre va xiular penal. Gabi, el capità visitant, va transformar la pena màxima i va posar el partit molt de cara per als seus.

Després d'això, però, el Reial Madrid va reaccionar i va poder empatar mitjançant Sergio Ramos. A la sortida d'un còrner, l'andalús va rematar de cap i va aconseguir el gol que reduïa distàncies, fet que va donar esperança als aficionats locals. Però l'esperança es va diluir aviat. Un quart d'hora més tard, en el minut 78, i quan el Madrid atacava per aconseguir l'empat, un contraatac de llibre dels aragonesos va ser transformat per Lafita, el jugador del partit, després de definir davant la sortida de Casillas i l'intent de salvar la pilota de Marcelo. Sis minuts després, Benzema aconseguiria el 2-3, però ni bolcant-se sobre la porteria de Doblas, ni aprofitant els 6 minuts d'afegit, els blancs van poder empatar.

Amb aquesta derrota, José Mourinho torna a batre un rècord, el de derrotes consecutives al seu estadi. Feia nou anys que el tècnic portuguès no perdia dos partits consecutius com a local i aquesta setmana ho ha aconseguit, primer davant el FC Barcelona a la Lliga de Campions i ahir, davant el Saragossa a la Lliga .