SITUACIÓ INSTITUCIONAL
Esports 05/03/2013

Sandro defensa Tito però no fa autocrítica amb la Grada

El president del Barça admet un pacte preelectoral amb els Boixos

Albert Solé
4 min
SERIOSITAT  Sandro Rosell i Toni Freixa, portaveu del Barça, van afrontar una roda de premsa dura i difícil pel temes que hi havia sobre la taula.

Barcelona.Sandro Rosell tenia una roda de premsa complicada ahir a la tarda. Molts temes sobre la taula, i algun d'espinós, producte d'un error propi que els Mossos d'Esquadra l'han obligat a reconèixer públicament. En el tema esportiu va ser ferm i contundent a l'hora d'afirmar que la recuperació de la salut de Tito Vilanova passa per sobre de qualsevol derrota al Bernabéu o a Milà. Igual de clar va ser a l'hora de dir que Tito seguirà sent l'entrenador del primer equip passi el que passi i que mai s'han plantejat res que no sigui això. Però on el president del Barça va estar més tebi i sense autocrítica va ser a l'hora de reconèixer l'error de no haver fet cas als Mossos i haver tirat pel dret amb el tema de la Grada d'Animació. Va fer mea culpa amb la boca petita, i fins i tot va dir que la directiva, en aquest cas, havia sigut "víctima de la demagògia". El projecte de la Grada, que era una promesa electoral, està enterrat definitivament, però Sandro Rosell es va veure obligat a admetre que va fer un pacte durant la campanya amb diverses penyes de socis joves, inclosa la dels Boixos Nois, i que si ho va fer va ser perquè "el perdó és un valor".

Tito tornarà a finals de març

Si tot va com està previst, Tito Vilanova tornarà a Barcelona cap a finals de març: "Tenint en compte que està amb un tractament de quimioteràpia i radioteràpia, he trobat que Tito Vilanova està molt animat. Cada dia està informat i està molt posat en el dia a dia. D'ençà que és a Nova York, veu més partits que mai. Està molt bé i amb moltes ganes de tornar", va explicar Sandro Rosell ahir. "Si Déu vol, Tito Vilanova podria seure a la banqueta en una hipotètica eliminatòria de quarts de final". En aquest sentit, la defensa del seu entrenador i l'ordre de prioritats -primer la salut que els títols- va quedar claríssim: "Donaria per bona la temporada si Tito Vilanova es recupera, amb això ja seria feliç. Aquesta junta ratifica Tito Vilanova fins que torni, sigui quan sigui. És el nostre entrenador i ho seguirà sent passi el que passi i encara que això ens costi tots els títols de la temporada".

El president va afirmar: "No hi ha dubtes que, quan falta el líder, es nota. Diuen els especialistes que als 30 dies es comença a notar, i és normal que pugui passar. No crec que per tres partits s'hagi de posar en dubte el crèdit dels jugadors i els entrenadors. Vull transmetre un missatge de calma i tranquil·litat. No s'ha acabat el món, tot i que de vegades ho sembli. La reacció de l'entorn m'ha semblat una mica exagerada". El president blaugrana va dir que està valorant entrar al vestidor per donar aquest missatge directament als jugadors abans de jugar contra el Milan, però que hi ha una lectura que el fa dubtar: "Si entres al vestidor, sembla que s'estigui cremant alguna cosa, i no s'està cremant res".

110 entrades a 10 euros

Sandro Rosell sabia que ho passaria malament amb les preguntes sobre la polèmica de la bengala i les entrades repartides a les penyes de joves a "preus favorables", com va dir el vicepresident Jordi Cardoner quan va haver de rectificar, obligat pels Mossos. El president del Barça va explicar els fets: van vendre 110 entrades a 10 euros cadascuna a socis i penyes per al Gol Sud baix en tots els partits des de l'inici del 2013, tot i que l'octubre del 2012 havien dit que avortaven el projecte. I, en aquest context, algú -encara sense identificar- va tirar una bengala durant el partit contra el Madrid a la Copa: "Com a conseqüència de tot això, hem decidit interrompre aquesta venda, esperar la sanció de la conselleria -i defensar-nos si és desproporcionada- i augmentar la seguretat a l'estadi amb més escorcolls i gossos que detecten la pólvora, i per això demanem disculpes als socis", va comentar Toni Freixa, el portaveu del club.

Sandro Rosell, per la seva banda, va desvincular el llançament de la bengala de la venda d'entrades d'amagat: "La demostració és que no ha passat res, tret de la bengala, que no té res a veure amb aquestes 110 entrades, perquè no sabem quin origen té la bengala", i va afegir: "Aquí s'ha barrejat tot, som víctimes de la demagògia".

Un pacte amb els Boixos Nois?

Un dels temes més polèmics va ser la relació d'aquest projecte de la Grada d'Animació amb els Boixos Nois, i Sandro Rosell va haver d'admetre que hi va parlar i hi va pactar: "Aquest pacte preelectoral va ser firmat amb tots els grups que van voler, i sí que hi havia un representant dels Boixos Nois, però amb la premissa de tolerància zero amb la violència", va admetre Rosell per primer cop. El president també va explicar per què els va obrir la porta un altre cop, després que Joan Laporta els fes fora de l'estadi per violents: "Perdonar també és un valor, i eren socis del Barça. El que s'hauria d'haver fet abans és fer-los fora de socis, però, si ho eren, tenia l'obligació de parlar-hi. Si quedava l'1% de gent violenta, amb bona fe hem intentat treure'ls la idea del cap. Potser no hem sigut prou hàbils per unir a tothom perquè animi a l'estadi, com volen els jugadors i els tècnics". Finalment, i a pregunta d'un periodista, Sandro Rosell també va reconèixer que va ser un error repartir entrades deixant de banda els Mossos: "Som un club privat, però probablement ho hauríem d'haver comunicat a la policia. Potser ens vam equivocar en el procés, però les persones que ens havien d'ajudar no ho van fer... Qui? No en vull parlar més, tema tancat".

stats