L'ADÉU DEL PRESIDENT
Esports 07/06/2011

Sánchez Llibre diu prou

Natalia Arroyo
4 min
Sánchez Llibre diu prou

Doncs aquest cop sí. Amb aquesta sensació van aparèixer a la sala de premsa de l'estadi de Cornellà-El Prat els consellers de l'Espanyol després de confirmar que Dani Sánchez Llibre no ocuparà el càrrec de president blanc-i-blau la temporada que ve.

El màxim mandatari del club periquito va presentar la seva dimissió davant del consell d'administració de l'Espanyol després de més de dues hores i mitja de reunió. Una dimissió que feia setmanes que s'insinuava però que ahir es va anunciar de forma definitiva. Sánchez Llibre marxa perquè entén que és el moment, perquè creu que ha finalitzat un cicle i ho fa, diu, "per raons 100% personals i sense cap problema amb ningú".

El seu substitut podria ser Ramon Condal, el segon màxim accionista del club i l'únic membre del consell que es va presentar com a candidat per substituir-lo. Però no serà fins al pròxim 12 de juliol que es coneixerà de forma oficial qui el rellevarà. Serà en una junta d'accionistes que s'ha convocat de forma extraordinària i amb caràcter urgent després de la dimissió de Sánchez Llibre. Fins al 2 de juliol hi ha temps per conèixer si algun altre candidat acompanyarà Condal en la lluita per assumir la presidència periquita.

Acompanyat del director de comunicació, Xavier Salvatella, i del portaveu del consell i responsable de l'àrea jurídica, Rafael Entrena, Dani Sánchez Llibre va confessar que ha meditat molt la decisió i va exposar els motius pels quals, aquest cop sí, abandona la presidència de l'Espanyol. "Tenia la decisió pensada des de principi de temporada, però no he volgut fer-ho públic abans perquè hauria pogut perjudicar l'equip. El moment de dir-ho era al final. Avui [per ahir] ha sigut el dia. He pres aquesta decisió de forma conscient, després de meditar-la molt, perquè entenc que és el moment d'abandonar el club".

Cremat no, cansat sí

Tranquil, serè, Sánchez Llibre va explicar que no marxa perquè tingui "cap problema amb ningú" i que, senzillament, té "ganes d'enfocar la vida per un altre camí, centrar-se en la família, la feina, però no en el futbol". El president plega després de catorze anys en el càrrec, una etapa que considera "molt de temps" i que si bé no l'ha "cremat" sí que l'ha desgastat. "El cansament d'un càrrec com aquest és un cansament que se suporta, però arriba un punt que el cos humà demana pausa, i ara era el moment". Perquè ara el president vol "gaudir del futbol d'una altra manera". Amb la dona, amb els amics i fins i tot "menjant pipes", va dir, somrient.

Amb un to moderat, pausat, mesurant molt les paraules, Sánchez Llibre va treure importància al seu adéu i va desvincular-lo dels crits que va rebre en l'últim partit de Lliga contra el Sevilla. "El club ha de seguir endavant i estic convençut que ho farà. Sempre he dit que necessaris ho som tots, però imprescindible no ho és ningú".

Tot i una certa actitud segura i freda, el president de l'Espanyol no va negar que el d'ahir era un dia "trist". "No és fàcil abandonar un càrrec així. A qualsevol periquito com jo li agradaria ocupar aquest càrrec. Les coses, ara, canviaran. La meva vida farà un gir radical. Enyoraré el futbol i la dinàmica d'anar cada diumenge a veure un partit i seure a la llotja".

Sánchez Llibre va assumir el càrrec l'any 1997 per substituir Francesc Perelló, i ho va fer el mateix dia que es va aprovar la venda dels terrenys de Sarrià. Ara, orgullós amb el nou estadi de Cornellà-El Prat, Sánchez Llibre posa punt final a catorze anys de presidència que voldria que es recordessin com uns anys "d'honradesa". "He fet coses malament, però també n'he encertat moltes. Voldria que se'm recordés com una persona honrada".

Dirigint des de l'ombra

Tot i anunciar la seva dimissió, Sánchez Llibre va aclarir que no abandonarà el club de forma radical i que, per accions i sentiment, encara seguirà vinculat de forma molt estreta amb l'Espanyol. "Hi tinc molts interessos -n'és el màxim accionista-, i seguiré estant-hi lligat, tot i que d'una altra manera". Ho farà com a conseller, una posició que va definir com "la més bonica dins l'estructura d'un club", i que ja va ocupar "durant els quatre anys amb Francesc Perelló".

El president de l'Espanyol va voler matisar que no és ell qui designa Ramon Condal com a possible candidat a ser president, però sí que va assegurar que li donarà suport en la votació amb tot el pes de les seves accions, perquè és un amic i hi té plena confiança. "De la mateixa manera que ell ha col·laborat amb mi moltes vegades, ara li dec jo la meva ajuda i la tindrà". Només s'ho repensaria per votar en blanc si en el pròxim mes algun altre membre del consell es volgués presentar.

Sigui com sigui, l'adéu de Sánchez Llibre obre una nova etapa en l'entitat periquita. Una etapa incerta a l'espera que es configuri tot l'accionariat, que se sabrà el 30 de juny, i en què no es descarta ni el retorn de Sánchez Llibre -tot i que ell va dir que "si tot va bé" no tornarà-. Si Ramon Condal, com tot sembla indicar, acaba sent el president després de la junta d'accionistes del dia 12, seria un punt de transició entre l'etapa de canvi que és Sánchez Llibre i saba nova.

stats