Dauphiné
Esports 08/06/2013

Samuel Sánchez dóna un important triomf a Euskaltel al Dauphiné

L'asturià guanya la penúltima etapa de la cursa francesa, acabada en un port de tercera, on Joaquim Rodríguez ha ofert millors sensacions amb presència en els últims quilòmetres

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaL'excampió olímpic Samuel Sánchez (Euskaltel) ha sumat una important victòria a la penúltima etapa del critèrium de Dauphiné, la tercera de l'equip basc en aquesta temporada. L'asturià havia allargat el seu estat de forma des del Giro d'Itàlia expressament per intentar trencar la seva sequera, ja que no guanyava des de la Volta al País Basc de 2012.

Sánchez s'havia escapat juntament amb el danès Jakob Fuglsang (Astana), a qui ha superat en un duel en els últims metres al port de tercera de Superdévoluy, a l'anterior dificultat muntanyosa, el Col du Noyer (primera categoria). En ella, Sky havia tornat a dominar el grup de favorits en favor del sòlid líder de la cursa, Chris Froome, però a la segona part de la pujada ha estat sorprenent la feina d'Alberto Contador per al seu teòric gregari Michael Rogers, tercer a la general.

Qui ha ofert millors sensacions ha estat el català Joaquim Rodríguez, que després d'uns dies apartat de les primeres posicions amb la tranquil·litat de tenir per davant el seu company Dani Moreno, vencedor de la Fletxa Valona d'enguany, ha lluitat per l'etapa. Purito s'ha mogut juntament amb Alejandro Valverde a les primeres rampes de Noyer.

Aquest diumenge es tancarà definitivament el critèrium de Dauphiné, un dels tests més importants abans del Tour de França, amb una arribada en altura a Risoul, de primera categoria.

Critèrium de Dauphiné, setena etapa:

1r Samuel Sánchez (Euskaltel) 5h 26' 14"

2n Jakob Fuglsang (Astana) m.t.

3r Richie Porte (Sky) a 15"

4t Dani Moreno (Katiuixa) a 16"

5è Stef Clement (Blanco) a 16"

Critèrium de Dauphiné, classificació general provisional:

1r Chris Froome (Sky) 25h 00' 13"

2n Richie Porte (Sky) a 51"

3r Michael Rogers (Saxo-Tinkoff) a 1' 37"

4t Dani Moreno (Katiuixa) a 1' 47"

5è Dani Navarro (Cofidis) a 1' 49"

stats