VALLPARADÍS
Esports 28/01/2013

"Salvem Sant Pep", un crit necessari

àlex Gozalbo
2 min

El CB Sant Josep de Badalona corre perill de desaparèixer si no aconsegueix els diners necessaris per adequar la històrica pista del Centre Parroquial, sobre la qual un arquitecte del bisbat va redactar un informe en què alertava del seu perill. La xifra que cal reunir són 25.000 euros, ja que les obres, que haurien de començar al febrer, són essencialment de tipus elèctric i de limitació d'aforament a les graderies. L'estructura de l'edifici és correcta.

Com que el club no disposa de prou diners ha engegat una original campanya per recaptar-los. "Salvem Sant Pep" té un blog propi i un vídeo viral que ja corre per les xarxes socials. L'activitat principal s'ha programat per a aquest dissabte. Es tracta d'una diada de vuit hores que es farà a la plaça de la Plana de Badalona i als pavellons de bàsquet i patinatge, on el club farà una petició de col·laboració econòmica.

L'objectiu de l'entitat, que també té seccions de patinatge i escacs, és convertir la diada en una festa d'implicació ciutadana que serveixi per garantir la continuïtat d'aquesta institució que tant ha representat per a Badalona. A més, ho vol aprofitar per ser un punt de trobada de tots els que, en el seu moment, en van formar part. Entrenadors com Alfred Julbe, Edu Torres i Josep Maria Izquierdo van sortir d'un club pel qual també han passat jugadors com Albert Oliver, Roger Grimau i Àlex Mumbrú. De fet, la feina del planter sempre ha estat una de les banderes que ha agitat amb més força.

Música i esport es donaran la mà al llarg d'una jornada festiva i reivindicativa en què l'entitat ha preparat una tómbola plena de productes donats desinteressadament per esportistes de primer nivell. Clubs i jugadors han col·laborat amb el que han pogut per evitar-ne la desaparició.

La història del bàsquet català no s'entén sense el CB Sant Josep de Badalona, una entitat fundada a la postguerra que ha sabut compaginar diferents moments difícils amb d'altres de més repercussió, com quan va competir a Primera Divisió. L'exposició 100 anys de basquetbol a Catalunya: del pati al parquet , que encara es pot visitar al Museu Olímpic de Barcelona, recull algunes fotografies mítiques de la seva època daurada. Ara ens toca a nosaltres decidir si ens conformem a reviure els records i explicar batalletes del passat o si aspirem a mantenir viva la flama d'una entitat que encara té moltes coses a dir i que és més necessària que mai.

stats