PREMIER LEAGUE
Esports 31/03/2018

Mohamed Salah ja porta 29 gols a la Premier League

El City no falla al camp de l'Everton i és a dues victòries del títol

BarcelonaUn gol de l'egipci Mohamed Salah al minut 84 –el seu gol número 29 a la Premier League– ha donat la victòria al Liverpool sobre el Crystal Palace a Selhurst Park (1-2), fet que permet al Liverpool seguir aspirant a la segona posició.

Els 'reds', que s'asseguren pràcticament la presència a la pròxima edició de la Lliga de Campions, perdien per culpa d'un penal transformat per Milivojevic, però Mané, ja a la segona part, ha empatat. El gol del triomf, però, l'ha fet un Salah en ratxa.

El punta egipci, de fet, està a cinc gols del rècord de gols en la Premier League, els 34 gols d'Andy Cole la temporada 1993/94, i Alan Shearer la 1994/95. De passada, iguala els 29 gols de Drogba, l'africà que havia marcat més gols en un any a la Premier. Si en fa dos més, també igualarà el record de gols en una temporada al Liverpool, dins la Premier, en mans de Luis Suárez, amb 31.

Curiosament, aquest mateix cap de setmana Salah ha rebut centenars de vots a les eleccions en què el president Abdel Fattah al-Sissi ha conegut que governarà Egipte durant almenys quatre anys més després d'haver-se imposat amb claredat. Salah va fer el gol que va portar Egipte a un Mundial per primer cop en 28 anys.

El City, a dos triomfs del títol

Tampoc ha fallat el Manchester City, que ha derrotat l'Everton fora de casa (1-3) i ha fet un pas més per guanyar la Premier. De fet, els de Pep Guardiola en tenen prou amb dues victòries per assegurar-se matemàticament el títol.

El partit a Goodison Park ha quedat vist per a sentència a la primera meitat, en què els 'citizens' han arribat a tenir un 85% de possessió. Els gols de Sane, Gabriel Jesus i Sterling han decantat el triomf visitant. L'Everton només ha pogut retallar distàncies a la segona part per mitjà de Bolasie.

Els jugadors del Manchester City, celebrant un dels gols al camp de l'Everton

D'altra banda, el Manchester United ha fet els deures a Old Trafford contra el Swansea (2-0) i manté la segona plaça gràcies als gols de Lukaku i Alexis, a la primera meitat.

El Chelsea i el Tottenham, que es juguen l'última plaça de la Champions, s'enfronten aquest diumenge a Stamford Bridge (17.00 h). Abans ho far``a l'Arsenal, a casa contra l'Stoke City (14.30 h), on els 'gunners' apuraran les opcions d'obtenir un bitllet per jugar la pròxima temporada a Europa.