BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 02/04/2012

Sada i Navarro fan despertar el Barça

El Barça Regal va superar ahir el València Basket per 76-72 en un matx que va tenir tres guions ben diferenciats per part dels blaugranes, que van anar de més a menys a l'inici i al final del partit.

David R. Jover
2 min
Navarro supera per velocitat Rafa Martínez, que ahir va tenir problemes amb les faltes.

BARCELONADisposar d'un jugador com Víctor Sada, que no sempre brilla però que ofereix tot el que té a dins i no es deixa mai res, és un luxe.

Un plaer que, en equips com el Barça Regal, pot significar campionats i títols importants. Per exemple, Sada en la final de l'Eurolliga del 2010 contra l'Olympiacos va ser vital, fonamental perquè el Barça aconseguís la seva segona Copa d'Europa. I la temporada passada, a la Copa del Rei que el Barça va guanyar a Madrid, el base de Badalona va fer una final eficaç i eficient i va aconseguir una valoració de 20 punts amb només quatre llançaments.

Ahir la seva incidència i importància no va ser diferent. Només va canviar l'escenari i la competició. Víctor Sada es va posar l'equip a l'esquena quan en el primer quart el Barça Regal no rutllava amb Huertas a la direcció. El base brasiler, que va acabar amb deu punts, no acaba de trobar el seu lloc, i la seva precipitació en diverses jugades va desesperar un Xavi Pascual que no va dubtar a donar els galons a Sada, que no li va fallar en el primer temps ni tampoc en els últims vuit minuts de partit quan el València va empatar el partit.

Els 12 punts del base -el seu rècord de la temporada- es van veure acompanyats d'una direcció i un geni que van contagiar els seus companys. Però sol mai es pot guanyar un partit, i menys quan no hi estàs del tot acostumat.

Navarro executa

Amb 60-60 al marcador, després d'un triple de Florent Piétrus i quan encara faltaven vuit minuts, Pascual va fer el canvi encertat. Va donar entrada a Sada i va asseure un Marcelinho Huertas descentrat.

De nou l'aposta va sortir bé, i Sada, a més d'anotar, va trobar Joan Carles Navarro. L'escorta de Sant Feliu va anotar nou punts en l'últim quart -17 en total- i va sentenciar el partit amb un triple que va situar el 75-68 a falta d'un minut. Tot i que el pivot brasiler Vítor Faverani i el santpedorenc Rafa Martínez van completar un gran últim quart, el triomf no es va moure del Palau i per setè any consecutiu el València Basket no va poder treure res positiu del Palau Blaugrana, tan sols els minuts en els quals va plantejar una defensa en zona i va complicar la circulació de pilota del Barça, que va patir en excés durant els últims minuts del tercer i el quart període.

El 76-72 final va mostrar diversos guions en el mateix partit. El primer quart va mostrar un Barça poc concentrat en els primers set minuts, que poden ser claus, per exemple, en una final four de l'Eurolliga. En canvi, el segon quart, en què els blaugranes van fer un parcial de 29-10, va ser excels, al nivell, sense cap mena de dubte, de l'actual CSKA de Moscou.

Ara bé, en el segon temps el Barça va tornar a anar de menys a més i va haver-se d'encomanar a Víctor Sada i Navarro, que sempre són allà quan el Barça i Pascual més els necessiten.

stats