Publicitat
Publicitat

BARÇA

S’acaben els borratxos de mitja part al Camp Nou

El Barça evita que els socis vagin als bars adjacents, evitant situacions incòmodes a la zona del Tanatori

Els borratxos de mitja part s’han acabat al Camp Nou. Almenys fora de les zones més  vip de l’estadi on encara es permet l’accés a l’alcohol (els diners ho compren tot). Des de sempre era un fet habitual que alguns seguidors blaugranes aprofitessin el descans dels partits per sortir apressadament de les instal·lacions del Barça per ser els primers a arribar a la barra. Els bars que hi ha a Travessera de les Corts s’omplien d’aficionats assedegats que feia 45 minuts que no consumien i que ja en la prèvia del partit havien posat a to l’organisme per animar fervorosament el seu equip.

Però les corredisses des del Camp Nou també acabaven en un local especial, on incomodava més que cap altre lloc la munió de gent que hi arribava amb el temps just per aixecar el colze mentre es mirava el rellotge amb impaciència. És la cafeteria del Tanatori de les Corts. Allà, segons expliquen els seus responsables, com el Manolo, s’aplegaven “una quarantena o cinquantena” de persones que sortien del Camp Nou quan l’àrbitre feia sonar el xiulet per assenyalar el descans. “Ara durant el partit queda tot mort”, afegeixen, mentre abans els cubates en tres glops o les cerveses que es bevien pràcticament de cop s’encadenaven durant els quinze minuts de recés. I això que la varietat d’alcohol no és gaire àmplia, i els preus no són gens populars, perquè no és un lloc on aquestes consumicions siguin gaire habituals.

“Venien de celebració, a divertir-se, amb les bufandes al coll, i coincidien amb les famílies que estaven de dol”, lamenta un dels encarregats del local, que està situat a tot just cent metres del Camp Nou. “No controlaven el to de veu”, sentencien, per deixar clar la incomoditat que suposava per a les famílies.

La temporada passada el Barça va posar fil a l’agulla i va impedir que els seguidors sortissin de la barrera perimetral per anar als bars adjacents. “Sempre eren els mateixos”, lamenten els responsables de seguretat, que assenyalen que no tan sols hi havia seguidors que sortien per beure sinó que també n’hi havia que aprofitaven els moments de pausa per prendre substàncies estupefaents, amb el risc que això implica.

Ara el negoci de la mitja part s’ha acabat, també per als venedors ambulants que hi ha a la rodalia de l’estadi a crits de “ cerveza beer ”. “N’hi ha menys”, confirmava ahir un guàrdia urbà, a pocs metres d’un noi pakistanès que feia l’agost abans d’iniciar el partit però que admetia que els havien reduït el negoci.

El control d’entrades i sortides es fa gràcies a unes PDA que duen uns encarregats repartits pel perímetre de l’estadi (dos per segment). Qui té una entrada no pot sortir i tornar a entrar a la mitja part. En canvi, en el cas dels socis això es controla gràcies a les PDA, que permeten saber si aquells socis en aquell partit ja han entrat al recinte. Un sistema per evitar mals majors, asseguren al Barça, tot i que evidentment no tothom que sortia era alcohòlic, però sí algú que no podia esperar-se 45 minuts per beure i estava disposat a pujar escales a corre-cuita, fer llargues cues i ingerir voraçment en només 15 minuts.

L’Espai d’Animació es triplica

El Camp Nou va estrenar sonoritat ahir contra el Dépor. L’Espai d’Animació del gol nord va aplegar 900 seguidors, que triplicaven els 300 que s’hi havien ajuntat en els primers partits d’aquesta temporada. Seguint el calendari prefixat pel club - i que va avançar l’ARA en el seu dia-, les validacions dels Mossos d’Esquadra van permetre l’accés de gairebé 600 aficionats més, que van fer sonar amb força els càntics habituals de l’estadi, orquestrats a través d’un sistema de megafonia. Va ser la tercera fase d’un procés per omplir les 1.246 places que hi ha a l’Espai Barça, una part de les quals són rotatòries, i que es preveu que culmini amb el ple total a principis del 2017.

L’augment del nombre d’integrants es va notar a les cues que hi havia a l’exterior, on es van arribar a aplegar més de 40 persones que esperaven la validació dactilar en els torns. Els organitzadors, en aquest cas membres de Supporters, van desplegar dues pancartes d’homenatge a Andrés Iniesta des de la segona graderia, i van arrencar el partit contra els gallecs amb crits de suport a Gerard Piqué, just en el primer partit després que el central català anunciés el seu adéu de la selecció espanyola el 2018. Els integrants de l’Espai d’Animació estaven clarament delimitats, amb Supporters i Almogàvers com els més nombrosos, i amb els crits d’“independència” que sonaven sobretot a la zona d’Almogàvers.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF