WATERPOLO - COPA DEL REI
Esports 20/02/2012

El Sabadell sorprèn el Barceloneta i guanya la Copa del Rei (11-10)

Toni Padilla

El CN Sabadell va guanyar la seva tercera Copa del Rei de waterpolo després de derrotar el favorit, el Barceloneta, en una preciosa final a la piscina del Sant Andreu que no es va resoldre fins a l'última jugada (11-10). El conjunt vallesà, segon classificat a la Lliga per darrere del seu rival ahir a la final, va ser capaç de remuntar en l'últim quart un partit que semblava perdut en el tercer, quan l'avantatge de l'Atlètic Barceloneta era de 9-6. Però els vallesans no van perdre la fe i gràcies a les aturades d'un Iñaki Aguilar imperial sota els pals i els gols d'Óscar Carrillo -el jugador més valuós de la final- i Cuk van capgirar una final que va donar al Sabadell el títol de Copa del Rei sis anys després d'aconseguir l'última. Els homes de Santi Fernández, que del 2006 al 2010 van guanyar cinc copes consecutives, van fallar tres penals que haurien suposat el triomf final, però els de Gabi Hernández van saber patir en defensa en els moments claus. Si Aguilar va aturar tres penals i atacs decisius com l'últim del partit, la falta de punteria dels mariners en els moments importants va acabar de decidir una final de guió imprevist. El Barceloneta, que va enviar tres pilotes al pal en els últims dos minuts, va veure com el Sabadell li clavava un parcial de 2 a 5 en l'últim quart. El gol del triomf per al Sabadell el va anotar el jugador serbi Marko Cuk quan faltaven trenta segons per acabar. Així doncs, l'ambició del projecte comandat per l'exmedallista olímpic Dani Ballart des de la direcció tècnica comença a donar èxits al CN Sabadell.