WATERPOLO FEMENÍ
Esports 23/04/2011

El Sabadell, a la final de la Lliga Europea

Nuria García

Barcelona.El CN Sabadell va fer ahir història després de classificar-se per a la final de la Lliga Europea de waterpolo femení, que disputarà avui (12 hores, a les piscines de Can Llong de Sabadell) contra l'Orizzonte Catània italià, després de superar el Kirishi, de Rússia.

Les vallesanes van fer història superant les russes, ja que s'han convertit en el primer equip català i de l'Estat espanyol que disputarà una final de la màxima competició femenina. El CN Sabadell va derrotar en la primera semifinal les russes per un ajustat 15-13. Tot i que al descans les locals van sortir amb un 8-5 a favor, les russes no van llençar la tovallola i van estar a punt de remuntar el partit. Al final, les locals van patir perquè el Kirishi es va situar a només un gol (14-13), però una diana final d'Olga Domènech va deixar el marcador en el definitiu 15-13 i segellava el pas a la final d'avui per a les vallesanes.

En la segona semifinal, el matx va ser encara més equilibrat que el primer. Les italianes de l'Orizzonte Catània van dominar des de l'inici, però l'Olympiacos va igualar el partit en un gran quart parcial (2-6). Les gregues van forçar la pròrroga després d'arribar al xiulet final amb un empat a onze gols en el marcador.

En el temps afegit, les italianes van estar més encertades i es van imposar per un ajustadíssim 14-13, així que avui es jugaran el títol continental amb el CN Sabadell.