Publicitat
Publicitat

SEGONA DIVISIÓ

La directiva del Sabadell medita plegar per culpa de desacords amb els accionistes japonesos

Keisuke Sakamoto vol portar entrenadors i jugadors japonesos, apartant els responsables de dos ascensos en cinc anys

La Junta Directiva del Centre d'Esports Sabadell es planteja dimitir en ple al Consell d'Administració d'aquest dimecres per culpa dels desacords amb el projecte que pretén dur a terme el grup inversor japonès que posseeix la majoria de les accions del club. Després d'uns mesos de convivència entre el grup japonès i la directiva que va assumir el poder durant un dels pitjors moments de la història del club, a Tercera, les posicions topen ja que els japonesos volen portar un tècnic i jugadors japonesos, apartant una directiva responsable de dos ascensos en cinc anys.

La legislació vigent de la LFP i el CSD va obligar al club vallesà a fer una ampliació de capital milionària que no va poder satisfer amb diners sorgit de la pròpia ciutat. El grup japonès E-PLUS-O va decidir adquirir el 51% de l'accionariat de l'entitat. L'operació va salvar al Sabadell del descens administratiu però va suposar que, per primera vegada en la història, la propietat del club s'allunyava de la ciutat.

Els desacords s'han accentuat quan el Consell d'Administració actual ha conegut els plans del màxim accionista. Keisuke Sakamoto, el cap visible d'e-plus, ha declarat en una entrevista al diari "El 9 Esportiu" que gaudia "del suport de 120 milions de japonesos i de la gent de Sabadell per convertir el club en una entitat semblant al Barcelona o el Madrid ". En l'esmentada entrevista, Sakamoto va reconèixer per primera vegada "diferències" amb la Junta, diferències que va atribuir a "qüestions culturals", encara que va matisar que "les dues parts volem el millor per a l'entitat".

L'alarma va saltar durant la tarda de dilluns, quan el club va ajornar les reunions amb els diferents jugadors que estaven citats per conèixer el seu futur de cara a la propera temporada. A mitja tarda, el director de comunicació del club va enviar una nota de premsa oficial als diferents mitjans anunciant que les reunions quedaven suspeses "de manera indefinida". Pocs minuts després, el director esportiu del club, Xavi Roca, penjava a Twitter un missatge amb una fotografia de l'estadi de la Nova Creu Alta i una frase ("Honor al Sabadell!") Que sonava a comiat. Roca va utilitzar la xarxa per fer retwitts de piulades crítiques amb els accionistes japonesos.

Segons informa el diari 'Marca', el president Joan Soteras ha comunicat als seus companys la intenció de presentar la dimissió aquest mateix dimecres. El motiu que va exposar va ser el desacord amb el projecte d'E-PLUS-O, que, segons li va comunicar Sakamoto, pretén contractar un entrenador japonès i dos futbolistes del FC Tòquio que no han estat titulars aquesta temporada i cobren molts diners. . Sakamoto, a més, es va reunir després del partit davant el Lugo a Galícia amb Lluís Carreras, al qual va oferir plens poders en l'àmbit esportiu si acceptava condicions com un repartiment de minuts equitatiu entre els membres de la plantilla. "Tots els jugadors han de jugar els mateixos minuts", li va proposar. Carreras va decidir no acceptar el projecte de Sakamoto perquè li va recordar a qui li va tocar viure amb Dimitri Piterman al Deportivo Alabès. Fonts consultades per aquest diari confirmen aquestes informacions.

A la Junta Directiva d'Soteras també l'espanten les informacions que ha rebut sobre Masato Horita, el representant de Sakamoto a Sabadell i un dels tres membres que el grup japonès va col · locar en l'actual Consell d'Administració. Horita ja va tenir experiències en el futbol espanyol amb el Cadis i la Lliga Nacional de Futbol Sala, i la Junta de Soteras no ha rebut bons informes de la seva gestió en les dues operacions.

Històries de superació esportiva