Publicitat
Publicitat

Olimpisme

Rússia defensa la llei contra la propaganda homosexual davant el COI

Dimitri Kozak reitera, però, que el país amfitrió complirà plenament amb la Carta Olímpica que prohibeix la discriminació de qualsevol tipus

El govern rus ha assegurat aquest dijous al Comitè Olímpic Internacional (COI) que no discriminarà els homosexuals durant els Jocs Olímpics d'hivern a Sotxi, però ha defensat la llei contra la "propaganda" gai, que ha generat una resposta negativa a nivell internacional.

El COI va rebre una carta del viceprimer ministre rus, Dimitri Kozak, en què reitera que el país amfitrió complirà plenament amb la Carta Olímpica que prohibeix la discriminació de qualsevol tipus. Kozak ha dit que la Federació Russa "garanteix el compliment de les seves obligacions davant el Comitè Olímpic Internacional en la seva totalitat", però, tot i així,  no ha fet marxa enrere en el tema de la nova llei, que sanciona tot aquell que distribueixi informació que pretengui persuadir menors d'edat que les relacions "no tradicionals" són normals o atractives.

La llei, que ha provocat fortes crítiques internacionals abans dels Jocs, s'aplica de manera igual a tothom, i "no pot ser vista com a discriminació per motius d'orientació sexual", ha afegit Kozak.

El viceprimer ministre ha enviat la carta després que el president del COI, Jaques Rogge, hagi demanat a les autoritats russes que expliquin la llei i com podria impactar els jocs. No se sap encara si un atleta o espectador podria ser enjudiciat per portar un objecte amb l'arc de Sant Martí o onegi una bandera en solidaritat als drets dels homosexuals. Els actes polítics de qualsevol tipus també són prohibits pel COI.

En la seva carta, Kozak diu que la legislació no imposa cap restricció a l'orientació sexual, i ha insistit que la constitució russa prohibeix la discriminació contra una persona per motius de sexe, raça o religió.

L'homosexualitat va ser despenalitzada a Rússia el 1993. La llei reflecteix, però, l'àmplia hostilitat cap als homosexuals en la societat russa i la seva vaguetat preocupa moltes persones. 

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF