ESPANYOL
Esports 20/01/2012

Rui Fonte busca el seu lloc

Nuria García
2 min
Rui Fonte (esquerra) busca seguir els passos d'Álvaro (dreta) al primer equip.

BARCELONANomés té 21 anys, però en un Espanyol rejovenit Rui Fonte no desencaixa en el primer equip periquito. Amb la plaga de lesions que afecta la davantera de l'Espanyol -Sergio García serà baixa entre sis i vuit setmanes després de ser operat del menisc intern del genoll, Álvaro Vázquez té afectat el bíceps femoral i no podrà jugar en quatre setmanes i Walter Pandiani, que quan semblava recuperat ha recaigut de les seves molèsties al quàdriceps-, Rui Fonte és una de les opcions que té el tècnic, Mauricio Pochettino.

El jugador portuguès va arribar la temporada passada al club cedit per l'Sporting de Lisboa. Tot i que en un principi Rui Fonte arribava per jugar al filial que llavors entrenava Toni Rovira a Tercera Divisió, el tècnic argentí de seguida el va cridar al primer equip, amb què va debutar el 5 de desembre del 2010 contra l'Sporting de Gijón a Cornellà-El Prat (el curs passat va jugar 11 partits). Dimarts, Rui Fonte es va estrenar com a golejador amb el primer equip blanc-i-blau amb un gol que va servir per empatar l'eliminatòria de quarts de final de la Copa del Rei contra el Mirandés. "L'altre dia va fer el primer gol. Amb tranquil·litat i confiança, segur que en farà més", diu Toni Rovira, el primer entrenador que va tenir quan va arribar a l'Espanyol després que el fitxés Ramon Planes, el director esportiu.

Rovira, que reconeix que no sabia res de Rui Fonte quan l'hi van presentar, defineix el portuguès: "Té unes condicions físiques molt bones, és un jugador força complet. Per alt va bé tot i que no té una gran envergadura, lluita totes les pilotes, no s'arronsa, és ràpid i va bé amb les dues cames".

De fet, abans d'aterrar a l'Espanyol, Rui Fonte, que es va formar en les categories inferiors de l'Sporting de Lisboa, ja havia passat per l'Arsenal -va debutar amb el primer equip en un partit de la Curling Cup-, el Crystal Palace anglès i el Vitoria de Setúbal portuguès. "Quan va arribar a l'Espanyol tenia un bagatge molt positiu. Fins i tot jo al principi tenia por, perquè, com que entrenava amb el filial [3a divisió], no ho acabés de pair, venint d'on venia. Però va ser tot el contrari. Ell tenia moltes ganes de millorar, és com una esponja, assimila qualsevol cosa que li dius i la interioritza... Sens dubte, això és el que l'ha dut a ser on és", destaca l'exentrenador del filial periquito Toni Rovira.

Temptegen el mercat

L'Espanyol està temptejant el mercat a la recerca d'algun davanter amb qui puguin reforçar la plantilla, i més després de la lesió de Sergio García, que serà baixa aproximadament dos mesos. De fet, Sergio García i Álvaro Vázquez eren els dos màxims golejadors de l'equip, amb set gols cadascun. A més del davanter de l'Ajax Al-Hamdaoui, que segons va anunciar ahir la Cadena Cope és la prioritat de l'entitat, també han sonat en les últimes hores Lassad, del Deportivo, i Kalu Uche, que ara és al Neuchatel suís.

stats