El 96% dels nins berenen davant la televisió

El campus d'estiu Rudy Fernández ha servit per presentar la campanya 'Plan merienda' per impulsar el consum de fruita entre els més petits

El jugador del Reial Madrid de bàsquet apadrina la iniciativa ' Plan m erienda' per fomentar els bons hàbits d'alimentació.

L'acte ha tingut lloc aquest dijous al campus que el mallorquí té a Pollença amb la presència de molts de nins i nines, que han après més coses sobre la importància de la bona nutrició i l'activitat física. ' Plan m erienda' és una  inicativa que ja ha arribat a 40.000 menors de més de 70 ciutats diferents, que explica que un berenar complet i saludable amb fruita és l'eix de la salut.

A les Illes Balears, un de cada quatre menors encara menja brioixeria i dolços per berenar. El 96% ho fa davant una pantalla de mòbil, la tauleta o la televisió. Segons els experts, el berenar és un dels moments fonamentals del dia, en què hauriem  de menjar fruita o verdura per arribar a consumir-ne cinc racions. No obstant això, les dades demostren que encara queda un llarg camí per recórrer.  Actualment, el 40% dels menors balears no berena de fruita de manera habitual, tot i que la xifra ha millorat amb els anys.

Després de les explicacions dels professionals, ha estat el torn de les preguntes dels més joves que aquests dies participen en el campus de  Rudy Fernández.

"Què menjaves quan eres petit?" Rudy ha reconegut que la llet amb cacau era un dels seus berenars favorits. "Abans no teníem la mateixa informació que vosaltres", ha explicat. Tot i això, "reconec que jo també he canviat els meus hàbits d'alimentació i ara em trob més fort ", ha dit el mallorquí, que també disposa dels serveis d'un dietista.

"Quin és el teu berenar preferit?" Rudy ha parlat dels batuts, però no ha estat capaç de donar la recepta completa d'un berenar que du plàtan, llet i pinya. "Sincerament, a vegades és la meva dona qui em prepara els batuts quan tinc mandra", ha reconegut.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF