LLIGA ENDESA
Esports 06/11/2011

Rudy Fernández: "No em considero ni l'anti-Navarro ni l'anti-Barça"

Madrid post-Rudy "No sé si patirà una davallada" Dallas Mavericks "Serà difícil fer-m'hi un lloc, però treballaré molt" Rol a la NBA "No crec que sigui tan important ser titular"

àlex Gozalbo
3 min
Rudy Fernández, jugador del Reial Madrid.

El Reial Madrid de Rudy Fernández juga aquesta tarda (18 hores, Teledeporte) contra el Cajasol. L'escorta és la gran aposta del club blanc per discutir l'hegemonia al Barça Regal, un equip que ha estat present a les cinc últimes finals de la Lliga Endesa.

Rudy, com t'estàs trobant en aquest inici de temporada?

Molt bé, molt còmode a l'equip i al club. Tinc bones sensacions, i ganes d'afrontar tots els partits que ara ens vénen.

Per què vas acceptar l'oferta del Madrid?

Ells van estar molt a sobre del meu fitxatge, em van demostrar el seu interès. Vaig imaginar-me la possibilitat de ser una peça important a l'equip, de ser un dels referents.

Fa poc temps que ets a Madrid, però la identificació del públic amb tu ha estat molt ràpida.

Sí, l'afició s'ha il·lusionat amb aquest projecte i el fitxatge d'Ibaka encara ho ha animat més. Els seguidors volen veure espectacle i nosaltres intentem correspondre.

Et consideres l'antídot per superar aquest Barça Regal?

No, Navarro és un dels millors jugadors que hi ha a Europa. A mi, que sóc més jove, em queda molt per poder igualar-lo. Espero arribar algun dia al seu nivell. Ara mateix, no em considero ni l'anti-Navarro ni l'anti-Barça; sóc un jugador del Madrid que intenta fer-ho tan bé com sigui possible.

La Lliga Endesa és cosa de dos?

No, no. A la quarta jornada ja no quedava cap equip imbatut i tothom et pot donar una sorpresa. El nostre objectiu és seguir millorant perquè encara tenim marge. No m'oblido del Caja Laboral, el València Basket, el Cajasol, l'Unicaja... Hi ha molts equips amb un bon nivell.

Ni tu ni molts altres entenem que no et puguis posar "Rudy" a la samarreta.

No és culpa de l'ACB. No sabia aquesta norma, que van proposar a l'estiu i tots els equips van estar-hi d'acord. Tothom em coneix com a Rudy, però compliré la norma.

El Barça Regal va dir que tenia un acord verbal per fitxar-te, però tu sempre ho has negat.

Sempre he dit que no parlaré d'això i seguiré sense fer-ho.

Quan s'aixequi el tancament patronal de la NBA i hagis de marxar a Dallas, com serà el Madrid post-Rudy?

No sé si patirà una davallada. Pablo Laso va dir que ell preferia anar dia a dia i que, quan sorgís aquesta situació, intentaria solucionar-la. Hi ha grandíssims jugadors a l'equip. En la meva posició, per exemple, tenim a Jaycee Carroll, un dels millors jugadors de la temporada passada. Quan marxi, agafarà molta més responsabilitat.

Quin creus que pot ser el teu rol als Mavericks?

No ho sé, però quan vam completar el traspàs estaven molts contents de tenir-me a l'equip. Amb el tancament patronal he perdut el contacte amb ells i no sé com anirà tot. El que sí que sé és que tindré l'oportunitat de viure un dels meus somnis, que és competir en un equip campió. Serà difícil fer-m'hi un lloc, però treballaré molt per aconseguir-ho.

En tres anys només has començat nou partits com a titular a la NBA. No és molt poc? T'ha perjudicat l'etiqueta de revulsiu o tirador?

No crec que sigui tan important ser titular o no. Hi ha jugadors molt bons que sortien des de la banqueta, com Manu Ginobili i Jason Terry. Sí que és cert que a Portland potser em van tractar d'una manera que no es corresponia al meu joc. El més important és que l'equip funcioni, jo miro d'ajustar-me a cada rol.

De què dependrà que et quedis a Dallas o que tornis al Madrid?

Encara queda molt i no sé què passarà. Ara mateix no penso en això. Em centro en el Madrid, a millorar com a jugador i a gaudir del bàsquet

Quin ha estat el teu pitjor moment a la NBA?

Prefereixo pensar en els bons. Segurament l'any passat, quan jo volia tornar i Portland no em deixava. Els meus agents em van posar moltes coses al cap i al final no va poder passar. Ho vaig passar bastant malament com a jugador.

Poca gent coneix millor que tu Ricky Rubio. Com li anirà ara?

És molt jove i té temps per millorar. El talent el té i tothom ho sap. Espero que tot li vagi molt bé a Minnesota.

Ell no va poder sortir de la Penya amb un bon regust. A tu quin record te'n queda?

Tot i que el meu camí ara sigui un altre, sempre he dit que jo sempre seré del Joventut, sempre m'identificaré amb la Penya perquè m'hi vaig criar, hi he viscut la meva infància i encara ho considero la meva segona família.

stats