EL BALANÇ DE LA TEMPORADA
Esports 17/06/2011

Rosell diu que no es tornaran "bojos" per Cesc

El president del Barça ha posat preu límit pel traspàs de Cesc, menys de 40 milions d'euros, però alhora ha volgut deixar clar que el seu fitxatge no és cap obsessió ni exigència del tècnic.

Albert Solé
2 min
Rosell diu que no es tornaran "bojos" per Cesc

Barcelona.Tot i que es tractava d'una roda de premsa de balanç de la temporada, Sandro Rosell no va tenir problemes per parlar sobre el fitxatge principal de l'estiu del Barça i sobre l'home que condicionarà la resta d'operacions: Cesc Fàbregas.

El president del Barça, abans que res, va lamentar que les negociacions s'estiguin "taquigrafiant" als mitjans de comunicació perquè a la seva directiva els agrada treballar amb més discreció. De totes maneres, admet: "Això és una herència que tenim i aquesta negociació ja està així i no ho podem canviar". Potser per aquest motiu no va tenir problemes a enviar un missatge clar i contundent a Arsène Wenger, que segons va dir Cesc dimecres a Madrid és l'amo i qui decideix les compres i les vendes de l'Arsenal: "En funció del salari i els anys de contracte podríem oferir més o menys diners pel traspàs. L'any passat vam oferir-ne 40, ha passat un any i amb l'amortització ja val menys de 40 milions d'euros. No ens tornarem bojos per Cesc".

Un cop fixat públicament el límit que el Barça no pensa superar pel traspàs de Cesc Fàbregas, Sandro Rosell va anar rebaixant l'interès del Barça pel migcampista d'Arenys, per mirar de rebaixar-ne també el preu: "Qui no vol venir al Barça? Suposo que Cesc també, i què passarà amb ell, no ho sé. Si ens interessés i apostem per ell farem un gest racional, el que pugui assumir el club i prou". Tot seguit va assegurar que Pep Guardiola no ha posat el fitxatge de Cesc com a condició sine qua non per a aquesta temporada. I va posar la cirereta d'aquesta certa desgana -que semblava totalment calculada, com la de dimecres del mateix Cesc per no pronunciar-se- recordant: "L'entrenador li diu a Zubizarreta què necessita, i Zubi i Bartomeu ens ho traslladen a la directiva; nosaltres sempre els demanem que ens donin tres o quatre opcions per a cada posició que volen reforçar, si només en tenim una és més difícil negociar".

De totes maneres, el president blaugrana va assegurar que en el pressupost d'aquest any només hi ha previstos 45 milions per a fitxatges i que això no canviarà, però que de manera extraordinària se'n podrien gastar més, si els tècnics ho demanen, a compte del pressupost de l'any vinent, cosa que, diu Rosell, preferirien no fer.

stats