BARÇA
Esports 22/06/2011

Rosell ha de donar la 'due diligence' a Laporta

Albert Solé
2 min
La cordialitat forçada entre Joan Laporta i Sandro Rosell es va mantenir durant l'estiu del traspàs de poders i prou.

Barcelona.Finalment, la junta directiva de Sandro Rosell haurà de lliurar a Joan Laporta la due diligence completa, segons ha avançat El País . Aquest informe econòmic detallat -més que una auditoria normal- resumia la suposada mala gestió de Joan Laporta al capdavant del club durant set anys, i va ser la base per la qual els socis compromissaris del Barça van decidir a l'octubre emprendre una acció de responsabilitat contra l'expresident i set directius més pel deute generat durant el seu mandat (49 milions d'euros), que encara no s'ha presentat al jutjat.

Laporta va reclamar des del primer dia poder tenir accés a la due diligence completa per poder-se defensar de les acusacions, però la directiva actual no el va deixar i només li permetien consultar-la a les oficines del Barça, però sense poder-ne fer còpies. L'expresident no ho va acceptar i ho va denunciar al Jutjat de Primera Instància de Barcelona. El 24 de febrer d'aquest any el jutge va desestimar la petició de Laporta, i va ser especialment explícit en la seva sentència: "La invocació del senyor Laporta i el senyor Oliver a la interposició d'una futura demanda en defensa del seu honor i imatge no és més que un subterfugi, estratègia o drecera processal per obtenir ràpidament la due diligence per poder combatre el seu contingut a través dels mitjans de comunicació afins, que penso que és realment del que es tracta".

L'expresident del Barça, llavors, va presentar un recurs al jutjat número 30, que és el que finalment li ha donat la raó. Ara el Barça té 15 dies per entregar-li la due diligence , tot i que també poden presentar un recurs en contra d'aquesta decisió.

De la mateixa manera, Laporta va demanar poder intervenir a l'assemblea de compromissaris del 16 d'octubre per defensar la seva gestió davant dels socis i evitar l'acció de responsabilitat, però la junta de Rosell només li va permetre intervenir com un soci més, amb el temps limitat, i va decidir no anar-hi. aporta va decidir impugnar l'assemblea, i la jutgessa -la mateixa- ha fixat el 24 d'octubre per celebrar la vista oral que començarà el procés.

stats