BÀSQUET FEMENÍ
Esports 01/04/2012

El Ros Casares, cap a la seva primera Eurolliga

A. Gozalbo / D.r. Jover
1 min

ISTANBUL / BARCELONAEl Ciudad Ros Casares de València pot aconseguir aquest diumenge a Istanbul contra el Rivas Ecópolis madrileny la seva primera Eurolliga de la història (19.45 hores, Marca TV). I és que tot i que el Ros va heretar els drets de l'extint Dorna Godella, que va aconseguir dues Eurolligues el 1992 i el 1993, el Ros, tot i el seu potencial, no n'ha aconseguit cap.

En les dues finals que va disputar prèviament, el 2007 i el 2010, va caure contra l'Spartak de Moscou, dominador del bàsquet europeu fins la temporada passada. La final de fa dos anys, a més, la va perdre a València per un ajustat 87-80.

Aquest cop, però, el Ros ho té tot de cara per guanyar. El seu rival, el Rivas Ecópolis madrileny, ha fet història arribant fins a la final després de deixar fora el Galatasaray i el Fenerbahce, les amfitriones.

En els enfrontaments previs aquesta temporada, el Ros Casares va passar per sobre del Rivas en les dues ocasions en què s'han vist les cares en Lliga (63-80 i 81-60) i va vèncer amb més dificultat en les semifinals de la Copa de la Reina (61-51). Les noies de Roberto Íñiguez, doncs, ho tenen tot a favor per poder sumar el primer títol d'Eurolliga, un trofeu que des de l'entitat valenciana fa anys que persegueixen.

El fet de tenir més experiència i jugadores com Maya Moore o Lauren Jackson pot fer decantar la balança a favor de les valencianes.

stats