LLIGA ENDESA
Esports 17/10/2011

Roger Grimau: "La meva il·lusió hauria estat retirar-me al Barça"

Sortida del Barça "Hi ha gent a la qual el club contracta perquè facin l'equip, i van decidir que jo no hi fos" Confiança "Segueixo pensant que em veia amb forces per seguir un any més"

àlex Gozalbo
3 min
Roger Grimau, escorta del Bizkaia Bilbao Basket.

Després de vuit temporades al Barça Regal, les últimes quatre com a capità, Roger Grimau no va ser renovat l'estiu passat. Diumenge torna al Palau Blaugrana, però ara amb la samarreta del Bizkaia Bilbao Basket.

Roger, com et sents a Bilbao?

No és un procés fàcil. Són molts anys al mateix lloc i hi ha coses noves que has d'aprendre. No és senzill, però estic força content de com va tot.

Sempre aconsellen no fitxar per un equip que ha fet una bona temporada perquè és difícil millorar-la, i tu has anat a un conjunt que va quedar segon...

Seguir jugant en un lloc on hi ha pressió m'agrada, la il·lusió per guanyar sempre és bona. És difícil lluitar per coses boniques, però volem sumar-nos al grup que formen el Barça Regal, el Reial Madrid i el Caja Laboral.

A la pista, com t'hi estàs trobant?

Depèn del dia. Hi ha moments en què molt bé i moments en què no tant... De moment, no estic content amb com han anat aquests pocs partits. Suposo que és qüestió de temps, però m'està costant més del que m'esperava.

Marko Banic és el capità del Bizkaia Bilbao Basket. Com ho fa?

Fa molts anys que és al club i és un basc més. De totes maneres, jo intento aportar el mateix que quan exercia de capità. La meva implicació és la mateixa.

Estàs aprenent euskera?

No, no vaig a classes. No tinc el temps necessari per aprendre aquesta llengua tan difícil, però des d'un principi vaig intentar conèixer les paraules bàsiques per poder saludar o donar les gràcies. Construir frases i mantenir un diàleg no ho podré fer, però m'agrada aprendre expressions.

Diumenge tornes al Palau Blaugrana. Estàs preparat per a totes les emocions que et vindran a sobre?

Ho tinc al cap i em fa molta il·lusió, però intento no pensar-hi gaire. Serà un partit molt difícil. I no només jugar, sinó l'entrenament, trepitjar el Palau sabent que ja no sóc allà... No sé com sortirà, si em tremolaran les cames o no, si podré jugar o no. Serà molt estrany.

Què és el que se't farà més difícil?

Tot una mica: entrar al recinte, veure la gent que abans veia cada dia, saludar els treballadors del Palau Blaugrana, creuar-me amb gent d'altres seccions, sentir els càntics del públic... Així és la vida i algun dia havia de passar. L'únic que puc fer és intentar superar-ho.

Bojan va aprofitar una entrevista a El convidat (TV3) per mostrar-se crític amb Pep Guardiola. A tu no se t'ha sentit una mala paraula.

Vaig fer una roda de premsa prou extensa i vaig tenir tot el temps del món per explicar el que sentia. El fet que hagi passat més temps no ha canviat les coses. Segueixo pensant que em veia amb forces per seguir un any més a Barcelona. La meva il·lusió hauria estat retirar-me al Barça, i amb el cap fred em continuo veient capaç d'aportar coses, no d'estar allà de figurant, movent la tovallola. Però són coses que s'han d'acceptar. Hi ha gent a la qual el club contracta perquè facin l'equip i, en aquest cas, van decidir que jo no hi fos. El Barça m'ha donat moltes coses, i em quedo amb la tranquil·litat d'haver fet una carrera amb molts èxits. Que m'agradaria haver continuat, evidentment, però ja està, és una decisió que ells van prendre i jo no he d'interpretar res.

Els periodistes solem dir que Xavi Rabaseda va ocupar el teu lloc, que va venir a substituir-te. Com ho veus?

Segurament el resum era aquest, que vingués ell o que em quedés jo, però no sento que m'hagi pres el lloc. No tinc cap mala paraula per a ell. És un jugador amb unes possibilitats enormes, molt jove i físicament espectacular. És un bon jugador, però el Barça té una plantilla molt completa i no ho tindrà fàcil. Els minuts van molt cars i haurà d'aprofitar el temps que tingui.

Veus la Lliga Endesa tan bipolar com diu tothom?

A nivell de títols, la bipolaritat és més entre el Barça i el Caja Laboral que no amb el Madrid. La competició de bàsquet està més oberta que la de futbol, en què tot es redueix a Barça i Madrid. Espero que hi hagi un grup que puguem barallar-nos una mica amb els de dalt.

Des que vas marxar a Bilbao, has pogut tornar a Barcelona?

No, encara no hi he pogut tornar. El desplaçament d'aquest cap de setmana serà la meva primera visita.

stats