ATLETISME
Esports 20/08/2013

Les russes Rizhova i Gúschina, indignades per la reacció dels mitjans després del seu petó

Les atletes van celebrar la medalla d'or en la prova del relleu 4x400 fent-se un petó després de la cursa

Efe
1 min

MoscouLes atletes russes Ksenia Rizhova i Iúlia Gúschina s'han mostrat aquest dimarts indignades per les interpretacions que alguns mitjans occidentals van fer del seu petó al podi del Mundial d'atletisme.

"En comptes de fixar-se en les felicitacions, en l'alegria que experimentem pel nostre equip, pel nostre país... la gent es fixa en altres coses", s'ha queixat Rizhova en una conferència de premsa.

El petó a la boca que Rizhova i Gúschina es van fer després de rebre la medalla d'or per la seva victòria en el relleu 4x400 va ser interpretat per alguns mitjans occidentals com un suport a la comunitat gai.

Altres publicacions havien aventurat que es tractava d'una protesta contra una polèmiques declaracions sobre l'homosexualitat de la també russa Ielena Isinbàieva, la campiona mundial de salt amb perxa. "El que ens ha fet enfadar ha estat que els mitjans es fixessin en una cosa que no mereixia cap atenció", ha dit Rizhova, després d'afegir que tant ella com la seva companya d'equip estan casades i són bones amigues. "És lamentable que el fet que ens toquéssim amb els llavis durant la felicitació hagi servit de base per a algunes fantasies", ha afirmat.

Gúschina i Rizhova han eludit pronunciar-se sobre la recentment aprovada llei contra la propaganda homosexual a Rússia i sobre les declaracions d'Isinbàieva, que va donar suport a aquesta llei, considerada discriminatòria per la comunitat gai i pels defensors dels drets humans. "Què va dir Isinbàieva?, què passa al món? Jo, la veritat, no en tinc ni idea", ha dit Rizhova. Gúschina s'ha manifestat en termes similars: "No he llegit ni he sentit res sobre el tema pels Mundials".

stats